Glamox øker

 
Glamox øker
Glamox legger i dag frem tallene for 1. kvartal 2017. Omsetningen økte i kvartalet med 9,9 prosent. Valutanøytralt og på sammenlignbar virksomhet opplevde konsernet en økning på 12,9 prosent.

Konsernet oppnådde vekst i ordreinngangen i kvartalet på 9,7 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2016. Valutanøytralt og på sammenlignbar virksomhet er økningen på 12,1 prosent.

- Vi er godt fornøyd med utviklingen i ordreinngangen for konsernet i årets første kvartal. Spesielt gledelig er det at begge salgsdivisjonene våre viser vekst i ordreinngangen til tross for noe krevende markeder spesielt for Global Marine & Offshore (GMO) divisjonen vår, sier konsernsjef Rune Marthinussen. Veksten i omsetning og resultater er positivt påvirket av at påskehelligdagene i år ligger i 2. kvartal i motsetning til i 1. kvartal i fjor.

Professional Building Solution (PBS) divisjonen leverer totale belysningsløsninger til yrkesbygg. De viktigste markedene for denne divisjonen er Sentral- og Nord-Europa. PBS opplever stabil etterspørsel etter belysningsløsninger i sine hovedmarkeder. Økningen i salg av armaturer med LED-teknologi representerer i all vesentlig grad veksten i markedet.

Global Marine & Offshore (GMO) divisjonen leverer totale belysningsløsninger til de globale marine- og offshoremarkedene. Aktivitetsnivået innenfor nybygging, ombygging og rehabilitering av alle typer maritime fartøy og offshore-installasjoner styrer markedsutviklingen for denne divisjonen. GMO opplever en varierende markedsutvikling innenfor sine hovedsegmenter. Cruise & Ferge segmentet og Navy segmentet utvikler seg positivt, mens det fortsatt er lave investeringer innen Offshore segmentet og færre bestillinger til nye handels- og supply-skip.

Glamox har fortsatt viktig produksjon i Norge. En fortsatt svak krone samt en moderat lønnsutvikling i Norge i forhold til sammenlignbare land er viktig for konkurransekraften til denne produksjonen.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle