Glamox kjøper Polens ledende belysningsselskap

 
Glamox kjøper Polens ledende belysningsselskapBildet: Konsernsjef i Glamox, Rune Marthinussen (t.h.) sammen med styreleder for ES-SYSTEM, Rafał Gawrylak og nestleder i styret, Waldemar Pilch.
Glamox har sikret seg over 98 prosent av aksjene i belysningsselskapet ES-SYSTEM, som er det største belysningsselskapet i Polen målt i omsetning.

Den 4. desember ble det klart at Glamox har fått tilslag på 98,21 prosent av aksjene i det polske belysningsselskapet ES-SYSTEM. Da ble det offentlige tilbudet til aksjonærene i selskapet avsluttet. Tilbudet ble offentliggjort den 14. oktober og var på PLN 3.5 per aksje, noe som verdsetter selskapets egenkapital til PLN 150 millioner (cirka NOK 354 millioner).

- Oppkjøpet av ES-SYSTEM er i tråd med Glamox’ strategi om å kjøpe ledende selskaper i Vest- og Sentral-Europa med matchende kundesegmenter, kanaler og posisjon i markedet. Produktene til ES- SYSTEM vil ytterligere forsterke produktporteføljen vi kan tilby våre kunder. I tillegg til å gi oss en ledende posisjon i det polske markedet vil det styrke oss i våre kjernemarkeder, sier konsernsjef i Glamox, Rune Marthinussen, i en pressemelding.

ES-SYSTEM er den ledende leverandøren av profesjonelle belysningsløsninger til det polske markedet. Bedriften ble etablert i 1990 med hovedkvarter i Krakow, Polen. I dag har sysselsetter selskapet nesten 900 årsverk og har to fabrikker lokalisert i Wilkasy og Dobczyce. ES-SYSTEM har flere kjente bygg på referanselisten, heriblant kjøpesenteret KADEWE i Berlin og Operahuset i Oslo. Selskapet er notert på Warszawa-børsen og hadde i fjor en omsetning på PLN 192 millioner (cirka NOK 443 millioner).

Oppkjøpet gir Glamox tilgang til et attraktivt belysningsmarked med høy vekst drevet av en sunn makroøkonomi og høy aktivitet i bygg- og anleggsbransjen.

Selve transaksjonen ble gjennomført 10. desember og kjøpet er godkjent av relevante konkurransemyndigheter. Glamox’ intensjon er å erverve alle aksjene i ES-SYSTEM, og vil sette i gang en obligatorisk utkjøpsprosedyre for de resterende aksjene under de vilkår som er angitt i polsk lov. Glamox har også som intensjon å trekke ES-SYSTEM fra Warszawa-børsen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår