Gjorde seg bemerket med merking

 
Gjorde seg bemerket med merkingBildet: Oddgeir Bue i Taktila viser fram oppmerksomhetsfelt og fareelementer. Foto: Pål Engeseth
Stjørdals-bedriften Taktila AS lanserte nye, lovpålagte, norskproduserte merkeprodukter på årets Bygg Reis Deg

Pål Engeseth

-  Mange av aktørene i markedet er ikke kjent med alle reglene i TEK 10 og vi har derfor en jobb å gjøre for å presentere våre produkter og løsninger, og vise hvor enkelt vi kan få dette på plass, sier seniorrådgiver Oddgeir Bue i Taktila AS til Byggfakta.

Kravene om universell utforming i henhold til TEK 10 gjelder alt fra store oversiktsskilt, til små infoskilt for rominnhold. Dette innebærer også ledelinjer i gulvet, farefelt ved trapper, glassmarkører på vinduer og dører, samt generelle informasjonsskilt.

Bue understreker viktigheten av å komme tidlig inn i nye byggeprosjekt.
- Det gjør at vi kan planlegge godt med universell utforming, slik at de ferdige løsningene blir best mulig for alle. Vi bistår også på eksisterende bygg som skal oppgraderes i henhold til krav om universell utforming, sier han.

- Universelle, helhetlige løsninger er et krav i dag. For synshemmede er det helt nødvendig å ha merking som gjør at de kan tilpasse seg hverdagen. Merkingen kan hjelpe både blinde og svaksynte, men også alle andre brukere, både å finne frem, men også bli gjort oppmerksom på farer, sier Bue.

-  Merking foran en heis eller nederst i trappen har betegnelsen oppmerksomhetsfelt, mens merking foran en trapp kalles fareelementer. I tillegg skal det merkes spesielt dersom du legger inn spesielle vendefelt eller stoppfelt. Mange benytter også merkingen, gjerne i kombinasjon med sterke farger, for å lede publikum til rett sted på et sykehus eller på en flyplass, sier Bue avslutningsvis.

Gjennom sitt morselskap, Tandem Reklame, har Taktila inhouse-designere med lang erfaring.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår