Gjorde seg bemerket med merking

 
Gjorde seg bemerket med merkingBildet: Oddgeir Bue i Taktila viser fram oppmerksomhetsfelt og fareelementer. Foto: Pål Engeseth
Stjørdals-bedriften Taktila AS lanserte nye, lovpålagte, norskproduserte merkeprodukter på årets Bygg Reis Deg

Pål Engeseth

-  Mange av aktørene i markedet er ikke kjent med alle reglene i TEK 10 og vi har derfor en jobb å gjøre for å presentere våre produkter og løsninger, og vise hvor enkelt vi kan få dette på plass, sier seniorrådgiver Oddgeir Bue i Taktila AS til Byggfakta.

Kravene om universell utforming i henhold til TEK 10 gjelder alt fra store oversiktsskilt, til små infoskilt for rominnhold. Dette innebærer også ledelinjer i gulvet, farefelt ved trapper, glassmarkører på vinduer og dører, samt generelle informasjonsskilt.

Bue understreker viktigheten av å komme tidlig inn i nye byggeprosjekt.
- Det gjør at vi kan planlegge godt med universell utforming, slik at de ferdige løsningene blir best mulig for alle. Vi bistår også på eksisterende bygg som skal oppgraderes i henhold til krav om universell utforming, sier han.

- Universelle, helhetlige løsninger er et krav i dag. For synshemmede er det helt nødvendig å ha merking som gjør at de kan tilpasse seg hverdagen. Merkingen kan hjelpe både blinde og svaksynte, men også alle andre brukere, både å finne frem, men også bli gjort oppmerksom på farer, sier Bue.

-  Merking foran en heis eller nederst i trappen har betegnelsen oppmerksomhetsfelt, mens merking foran en trapp kalles fareelementer. I tillegg skal det merkes spesielt dersom du legger inn spesielle vendefelt eller stoppfelt. Mange benytter også merkingen, gjerne i kombinasjon med sterke farger, for å lede publikum til rett sted på et sykehus eller på en flyplass, sier Bue avslutningsvis.

Gjennom sitt morselskap, Tandem Reklame, har Taktila inhouse-designere med lang erfaring.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår