Gjør avfallshåndteringen enklere

 
  • Prototypen er delt inn i tre rom. (Foto: Stiftelsen Miljøfyrtårn)

    Prototypen er delt inn i tre rom. (Foto: Stiftelsen Miljøfyrtårn)

  • Foto: Stiftelsen Miljøfyrtårn

    Foto: Stiftelsen Miljøfyrtårn

Forrige
Neste
 
Sammen med Sunde Renovasjon og Gjenvinning AS har Byggmakker Storkaas utviklet en ny container som skal gjøre det enklere å sortere avfall på byggeplassen.

Sammen med Sunde Renovasjon og Gjenvinning AS har Byggmakker Storkaas utviklet en ny container som skal gjøre det enklere å sortere avfall på byggeplassen.

Inndelingen i containeren gjør avfallet kan deles i inntil fire avfallsfraksjoner direkte på byggeplassen.

- Vi mener denne kildesorteringscontaineren har et stort markedspotensial, og burde bli standard på alt fra bygging av hus og hytter til alle som driver med renovering- og ombygging, forteller Per Rønningen, varehussjef på Byggmakker Storkaas til Stiftelsen Miljøfyrtårn.

Trangt

Ideen dukket opp da Byggmakker Storkaas var igang med prosessen for å bli miljøfyrtårn-sertifisert.

- Det er en gammel ide jeg har hatt, og i forbindelse med at vi skulle bli Miljøfyrtårn tok vi opp ideen igjen. Sunde Renovasjon og Gjenvinning AS så mulighetene for å bidra og hjalp med det tekniske så ideen ble et konkret produkt, sier Rønningen.

Han mener at produktet er viktig for byggebransjen, spesielt fordi det ofte er trangt om plassen på mindre byggeplasser.

- Nå har alle plass til å kildesortere, forteller Rønningen, som legger til at produktet skal lanseres hos Byggmakker i mai. Prototypen inneholder tre rom, to korte og ett langt. Tilbakemeldinger fra markedet vil avgjøre om det blir tre eller fire rom til sortering. Containeren er nå utstilt på Byggmakker Storkaas.  


- Spennende

- Vi synes denne lanseringen er spennende. Undersøkelser og forskning viser at det miljøfokus som genereres gjennom Miljøfyrtårnsertifisering skaper innovasjon. Vi ser eksempler i form av små og større tiltak. 
Disse er med på å bekrefte funnene som vi senest har fått dokumentert gjennom en doktoravhandling i bedriftsøkonomi, sier Morten Leuch Elieson, daglig leder i Stiftelsen Miljøfyrtårn.

- Vi har fokus på miljø, og Miljøfyrtårn har blitt vårt stempel på at vi tar miljøet på alvor. Vi har også fått flere av våre kunder og leverandører til å bli Miljøfyrtårn, og jeg synes vi som byggevareforhandlere har et stort ansvar til å påvirke våre leverandører og kunder, forteller Rønningen. Byggmakker Storkaas fikk god veiledning og hjelp fram til sertifisering av Bjørn-Erik Fodnes fra AdCommitto AS.
 


 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår