Gjenoppbygging med miljøutbytte

 
Gjenoppbygging med miljøutbytteBildet: Leder for næringsliv i Gjensidige, Lars Gøran Bjerklund, er glad for å kunne tilby bærekraftsinsentiver i bygningsforsikring.
Som det første forsikringsselskapet i Norge, gir Gjensidige kundene valg i bærekraftig retning ved gjenoppføring av skadde bygninger. Løsningen er utviklet i tett dialog med Grønn Byggallianse.

Næringslivs- og boligsammenslutningskunder kan velge å gjenoppføre byggene til BREEAM NOR-sertifisering. På denne måten bidrar man til en mer bærekraftig bygningsmasse, samt sprer kunnskap om klima- og miljøvennlige måter å bygge på.

Kunder som lykkes med å fremlegge BREEAM-sertifikat etter gjenoppbygging, får utbetalt ytterligere 5 prosent av erstatningen de opprinnelig fikk å bygge for.

– Dette er gledelig, og en milepæl i arbeidet med bærekraftige skadeoppgjør, sier leder for næringsliv i Gjensidige Lars Gøran Bjerklund, i en pressemelding.

– Vi trenger incentiver som dette for å øke miljøbevissthet i byggenæringen og stimulere til konkret handling. Krav om sertifisering som dokumentasjon av grønt bygg hindrer også grønnvasking, sier daglig leder Katharina Bramlsev i Grønn Byggallianse.

Gjensidiges kontor i Schweigaardsgate 21, er Norges første BREEAM Excellent-bygg.

– Vi synes det er gledelig å kunne spre kunnskap om BREEAM videre til våre kunder, sier Bjerklund i Gjensidige.

– Dette er noe av det mest konkrete og miljøvennlige vi kan gjøre med en bygningsforsikring, og en god start på et pågående arbeid mot mer miljø- og klimavennlig skadeoppgjør, avslutter han.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår