Gir grønt lys for ny E18 gjennom Porsgrunn

 
Gir grønt lys for ny E18 gjennom PorsgrunnDen nye traseen gjennom Porsgrunn blir rundt 17 kilometer lang med bruer og tunneler. FOTO: NYE VEIER
Kommunal- og moderniseringsdepartementet har i dag godkjent reguleringsplanen for ny E18 på strekningen Kjørholt-Lanner i Porsgrunn kommune.

– Vi gir nå klarsignal til bygging av en ny og trafikksikker E18 gjennom Porsgrunn. Vedtaket sikrer forutsigbarhet og fremdrift i prosjektet, og dermed viktig økonomisk aktivitet i en krevende tid, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup, i en pressemelding.

Ny E18 gjennom Vestfold og Telemark er et prosjekt av stor nasjonal verdi, fordi den forsterker og knytter sammen store bo- og arbeidsmarkedsregioner i Sør-Norge. Planen omfatter en strekning på 13,5 kilometer og vil gi bedre fremkommelighet i Grenlandsområdet.

- Dette er en svært viktig sak for kommunen og regionen. Jeg er derfor glad for at vi kan gi grønt lys til dette prosjektet som vil bidra til arbeidsplasser og bedre trafikksikkerhet, sier Astrup.

Reguleringsplanen som Porsgrunn kommune vedtok i 2019 la opp til to halve kryss på Kjørholt og Rød, istedenfor for ett kryss på Ås som lå til grunn i den tidligere vedtatte kommunedelplanen. Vegvesenet mente denne løsningen var i strid med vegnormalene og ville gi en lite trafikksikker situasjon, og fremmet derfor innsigelse til planen.

I etterkant har Statens vegvesen og Nye Veier AS blitt enige om en justert kryssløsning, og som i tillegg skåner et lokalt viktig frilufts- og naturområde for store inngrep.

Fylkeskommunen hadde også innsigelse til planen, fordi den kom i konflikt med automatisk fredede kulturminner og et viktig kulturmiljø ved Herregårdsbekken. Senere har fylkeskommunen trukket sin innsigelse mot at Nye Veier AS skal etablere en fornminnepark i området. Parken skal romme rekonstruksjoner av de fornminner som går tapt i utbyggingen av ny E18. Det vil også bli gjennomført arkeologiske undersøkelser.

- Jeg vil berømme partene for at de gjennom konstruktiv dialog har kommet frem til gode løsninger som vil gi regionen en trygg og fremtidsrettet forbindelse mellom viktige bo- og arbeidsmarkedsregioner, og som også ivaretar viktige natur- og kulturmiljøverdier, sier Astrup.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår