Gir grønt lys for nullutslippsboliger

 
Gir grønt lys for nullutslippsboligerTun på Zero Village Bergen. Illustrasjon: Snøhetta.
Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland sier ja til at Bergen kommune kan gå videre med planene om inntil 1000 nye boliger og barnehage ved Ådland.

– Boligprosjektet ved Ådland vil styrke Blomsterdalen som lokalsenter og skape en bedre balanse mellom boliger og næringsområder i denne delen av byen. Dette er et spennende miljøprosjekt som byen har ventet lenge på, og jeg er glad for at vi nå har fått en avklaring, sier Mæland i en pressemelding.

Området ble avklart i kommuneplan for Bergen 2010-2021. I etterkant har kommunen utarbeidet en kommunedelplan for området. På grunn av innsigelser fra fylkesmannen til nytt boligområde og barnehage ved Ådland, ble saken sendt til Kommunal- og moderniseringsdepartementet for avgjørelse. Departementet ser positivt på at kommunen har utarbeidet en kommunedelplan der arealbruk og transportløsninger ses i sammenheng for et større geografisk område.

– Planene for Ådland legger opp til gode gang- og sykkelvegforbindelser til Blomsterdalen lokalsenter og mot bybanestoppet ved Birkelandsskiftet. Kollektivtransporten skal prioriteres i området. Det er også positivt at det skal bygges et stort antall nullutslippsboliger i området, sier Mæland.

For å oppnå en utvikling av området som ivaretar målet om at veksten i persontrafikken skal tas med kollektivtrafikk, sykkel og gange, mener departementet at områdene nærmest Blomsterdalen senter og Birkelandskrysset bør utvikles først. Dette vil også bidra til å styrke Blomsterdalen som lokalsenter, i tråd med intensjonene i kommunedelplanen. Departementet har derfor vedtatt en rekkefølgebestemmelse som sikrer dette, heter det avslutningsvis i pressemeldingen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår