Gir gass med biogass

 
Gir gass med biogassAnders Nordhagen er en av de ansatte i NCC som har testet en lastebil som går på biogass. Foto: Mari Wæraas.
I to uker før jul har NCC Område Oslo lånt en lastebil som går på biogass for å teste morgendagens kjøretøy.

Biogass produseres av matavfall og andre biomasser og bidrar dermed til reduserte utlipp av CO2.

- Det er Østfold fylkeskommune som har kjøpt en lastebil, som de låner ut gratis til de entreprenørene som ønsker det. Vi har fått låne den i to uker før jul, for å teste maskinen, sier områdesjef i NCC, Svein Nilsplass, i en pressemelding.

I 2025 skal alle bygg- og anleggsplasser i Oslo kommune være utslippsfrie. Dette krever en omlegging av blant annet maskinpark som vi kjenner den i dag. For å nå klimamålene som er satt, må det tas grep. Ifølge Nilsplass har hans organisasjon intensjon om å bytte ut minst en av lastebilene, og de vurderer andre alternativer enn vanlig dieselmotorer.

Anders Nordhagen er en av de som har fått prøve lastebilen i løpet av de to ukene, og han jobber for øyeblikket på prosjektet i Nordlieveien, et VA-prosjekt for Oslo kommune.

- Det er klart jeg har vært spent på hvordan denne bilen fungerer når vi laster den opp mot egen grense. Denne bilen har 410 hestekrefter, og det er litt under de vi er vant med. Det som er veldig behagelig med denne bilen er lydnivået, det er stille og rolig i hytta. Og når forskjellen ligger i utslipp, er det jo klart at dette er en klar forbedring fra tunge dieselmotorer, sier Nordhagen.

- I disse dager handler det om å henge med, enten er man med, hvis ikke er man ikke det. Vi i NCC er nødt til å ta grep for å få ned utslippene våre. Vi jobber med dette hver dag, og jeg er stolt av å jobbe i en bedrift som tar dette såpass på alvor, avslutter Nilsplass.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår