- Gi kvinner egne garderober!

 
- Gi kvinner egne garderober!- Å stille tydelige krav til egne garderober bedrer arbeidsforholdene for både kvinner og menn, mener Statsbygg. (Illustrasjonsbilde: Getty Images).
Kvinnegarderober på alle byggeplasser burde være en selvfølge i 2020, men det er det dessverre ikke, mener Statsbygg.
I byggebransjen er det en etablert praksis at garderobefasilitetene ofte deles når det er relativt få kvinner på en byggeplass. Statsbygg innlemmet egne kvinnegarderober i sine kontraktskrav i 2019. Nå oppfordrer vi resten av byggebransjen til å følge etter.
 
- Behovet for egne garderober er jo aller størst når det er få kvinner på byggeplassen. Å stille tydelige krav til egne garderober bedrer arbeidsforholdene for både kvinner og menn, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg i en pressemelding.
 
Garderobekravet er et av flere grep Statsbygg har tatt for å bedre arbeidsforholdene i byggeprosjektene. Det har også blitt gjennomført en holdningskampanje mot sexisme, rasisme og homofobi. Nå blir både garderobekrav og trakasseringsproblematikk fulgt opp i Statsbyggs jevnlige inspeksjoner av sikkerhet, helse og arbeidsmiljø.
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår