Generasjonsskifte i Selvaag Gruppen

 
Det faktum at Ole Gunnar Selvaag trekker seg fra konsernledelsen markerer både at det er kontinuitet og langsiktighet i konsernledelsen og familiens eierskap, samtidig som det representerer en fornyelse, melder selvaag.no. 
- Jeg har tillit til at Olav og Frederik sammen med Karsten er kompetente til å videreutvikle selskapet på en profesjonell og fremtidsrettet måte, til glede både for eiere, samfunn, kunder og medarbeidere, sier Ole Gunnar Selvaag i forbindelse med generasjonsskiftet.

Godt forberedt
Generasjonsskiftet har vært forberedt over flere år, og er ledelsesmessig gjennomført som en trinnvis prosess i 2008. Fra 1. juli 2008 fikk Olav H. Selvaag og Frederik Selvaag sentrale roller i konsernet som konserndirektører med hvert sitt ansvarsområde. Olav H. Selvaag ble da Konserndirektør med ansvar for Bolig- og prosjektutvikling (byggherre, byggevirksomhet og forvaltning), mens Frederik Selvaag ble Konserndirektør med ansvar for Kapitalforvaltning (investeringer, eiendom og minilager).
Karsten Bomann Jonsen ble da Konserndirektør med ansvar tilsvarende Finansdirektør for konsernet med ansvar for økonomi- og finansfunksjonene.

Fokus på verdigrunnlag
Ole Gunnar Selvaag (62) har vært konsernsjef i Selvaag Gruppen siden 1986, og har blant annet fokusert på boligtilbud også for den svakere del av befolknignen. I 1990 tok han initiativ til å starte Embra Sement. Under hans ledelse har selskapet arbeidet fram konsepter som Plussboliger og en internasjonale minilagervirksomheten gjennom selskapet City Self Storage.
Han har også videreført farens tradisjon med utplassering av skulpturer i bo- og nærmiljøer.
- Som leder har han også vært en aktiv talsmann for bedrifters samfunnsansvar, gjennom å fokusere på bedriftens verdigrunnlag og alltid demonstrere en kompromissløs holdning til høy etisk standard i en bransje med blandet renommé, skriver selvaag.no.

Fremover vil Ole Gunnar Selvaag bruke mer tid på eierinteresser også utenom Selvaag Gruppen, deriblant hans selskap Ekely Holding. Han vil fortsatt være aktiv i Selvaag Gruppens styre og forvaltningen av gruppens engasjementer innenfor kunst og kultur.

Tidobling av verdien
Selvaag er et solid selskap med store underliggende verdier. Selskapet har en totalbalanse på 6,9 mrd kroner. Verdijustert egenkapital er ca 3.3 mrd NOK som representerer en 10-dobling av selskapets verdi siden 80-tallet. Selskapet hadde i 2007 en omsetning på nær 1,8 mrd kroner.

Selvaag Gruppen er et familieeiet holdingselskap som eies av Ole Gunnar Selvaag, Olav H. Selvaag og Frederik Selvaag. Selskapet har siden 1940-tallet bygget rundt 50.000 boliger i Oslo og på Østlandet. Konsernet har fokus på bolig- og eiendomsmarkedet og har ca. 500 medarbeidere.


Bolig-/bygge- og utleie/forvaltningsvirksomhetene omfatter:
•Selvaagbygg, som er boligbygger med virksomhetsområdene entreprenør og design
•Selvaag Bolig, som er byggherre og prosjektutvikler
•Selvaag Forvaltning, omfatter utleie/forvaltningsvirksomhetene som opererer innenfor bolig og næring, forvaltning og teknisk service.

Kapitalforvaltning omfatter:
•Selvaag Eiendom, som har en betydelig portefølje i Oslo-regionen og internasjonalt
•Selvaag Invest, som forvalter private equity, venture og shippinginteresser.
•City Self Storage, som driver minilagervirksomhet i syv europeiske land.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår