Generalforsamlinger må bli digitale

 
Generalforsamlinger må bli digitaleRegjeringen foreslår å endre boliglovene slik at det er mulig å holde digitale årsmøter og generalforsamlinger. Foto: Pixabay
Mange lover, deriblant boliglovene har blitt midlertidig endret som følge av koronapandemien. Nå foreslår regjeringen en permanent lovendring slik at generalforsamlinger og årsmøter i borettslag og sameier heretter kan foregå digitalt.

– Mulighetene for å holde digitale generalforsamlinger og årsmøter har NBBL jobbet for i mange år, og nå ser det heldigvis ut til å bli en permanent ordning. Stortinget bør vedta regjeringens forslag så fort som mulig, slik at planlegging og avvikling av vårens årsmøter skjer uten usikkerhet til lovgivning og smittesituasjon, sier Bård Folke Fredriksen i en pressemelding, adm. direktør i NBBL.

Styrket demokrati
Både borettslagsloven og eierseksjonsloven gjelder fortsatt, inkludert demokratiske spilleregler og mindretallsvern.

– Vi mener derfor at det er liten grunn til å frykte at de nye reglene gir et demokratisk underskudd, slik enkelte har hevdet, sier NBBLs advokat Line Bjerkek. Vår erfaring viser også at det er langt flere, og ikke færre, som har deltatt i de digitale møtene som ble avholdt i fjor.

De nye reglene inneholder også regler om at kommunikasjonen mellom boligselskapet og boligeierne kan skje elektronisk.

– Den enkelte boligeier får anledning til å reservere seg mot å motta meldinger elektronisk, men vår erfaring er at mange nå foretrekker å kommunisere elektronisk, avslutter Bjerkek.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår