Går videre med Bekkestua-planene

 
Går videre med Bekkestua-planeneBildet: Nye Bekkestua ungdomsskole er planlagt som 10-parallell ungdomsskole for 8-10 trinn med cirka 900 elever. Illustrasjon: Ola Roald arkitektur
AKTUELLE PROSJEKTER: Bærum kommune tar sikte på å ferdigstille Bekkestua ungdomsskole i henhold til planen, selv om det har vært en utsettelse i byggeprosjektet.

Av Bjørn Laberg

Bekkestua ungdomsskole er i dag en 5-parallell ungdomsskole med ca. 400 elever og 50 ansatte. Nye Bekkestua ungdomsskole er planlagt som 10-parallell ungdomsskole for 8-10 trinn med cirka 900 elever og cirka 100 ansatte.

Det var før sommeren 2019 enighet om at skolen skulle flytte til midlertidige lokaler ved Bærums verk skole fra skolestart i år. Til tross for at de innkomne tilbudene på entreprisen lå svært høyt, var det berettiget ønske om å komme til enighet med en tilbyder.

Det lot seg ikke gjøre, og kommunen har derfor i løpet av høsten gjennomført en ny anskaffelse, og prosjektet er noe endret. Blant annet vil deler av bygningsmassen bli renovert og ikke revet som i opprinnelig plan.

Det er nå inngått en samspillsentreprise med Veidekke, og politisk sak for å igangsette gjennomføring skal behandles på nyåret. Kommunen tar sikte på at innflytting kan skje til skolestart 2021.

Bekkestua ungdomsskole vil sertifiseres som BREEAM-NOR Very Good. Skolen er prosjektert med robuste materialer, med utstrakt bruk av massivtre i konstruksjoner og tegl i første etasje utvendig. Utenom skoletid kan deler av skolen med amfier og multisal brukes for andre formål for å styrke aktivitetstilbudet i bydelen.

Kilder: ByggeNorge / Byggfakta Live / Bærum kommune

FAKTA:
Tiltakshaver: Bærum kommune
Innbudt totalentreprenør: Veidekke Entreprenør AS
Arkitekt forprosjekt: Ola Roald arkitektur
Verdi: 250 millioner kroner
Antatt byggestart: april 2020
Ferdig: august 2021
Areal:  12000 kvm

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår