Furuset Hagelandsby i støpeskjeen

 
Furuset Hagelandsby i støpeskjeenBildet: Utformingen som hageby gjør at bygningskroppen skaper en naturlig ramme som gir lett tilgang til gode uteområder, samtidig som den danner en naturlig begrensning for ett trygt område å bevege seg innenfor. Ill.: NORD Arkitekter og 3RW
AKTUELLE PROSJEKTER: Omsorgsbygg Oslo KF skal utvikle og bygge en ny hageby for demente, med 112 sykehjemsplasser med inntil 15.000 BRA (m²). på Furuset.

Av Bjørn Laberg

Anbudskonkurranse er utlyst, og prosjektet skal gjennomføres som en totalentreprise med samspill i forprosjektfasen basert på NS 8407:2011. Reguleringsplanen er sendt til offentlig høring og forventes vedtatt i løpet av første kvartal 2020.

I forbindelse med reguleringsarbeidet ble det gjennomført en plan- og designkonkurranse for tomten. Konkurransen ble vunnet av 3RW arkitekter AS i samarbeid med Nord Architects AS. ÅF har stått for den tekniske prosjekteringen. Sykehjemmet skal oppfylle dagens standard til enerom og bad med tilhørende fellesrom, samt dagsenter, service- og kontorfunksjoner. I tillegg til å minske institusjonspreget ved hjelp av mindre enheter med bogrupper og felles oppholdsrom/ stuer, skal prosjektet søke å tilrettelegge for personer med langt fremskreden demenssykdom.

Utformingen som hageby gjør at bygningskroppen skaper en naturlig ramme som gir lett tilgang til gode uteområder, samtidigsom den danner en naturlig begrensning for ett trygt område å bevege seg innenfor. Det er et mål å benytte innovativ og hensiktsmessig velferds- og smarthusteknologi. Prosjektet er et FutureBuilt prosjekt med svært høye miljøambisjoner. Det gjelder både reduksjon av klimagassutslipp, energieffektive tiltak i bygningskroppen, bruk av fornybar energi og riktig materialbruk, samt at byggeplassen skal være fossilfri.

Det vil være fire faser i prosjektet:
- Fase 1: Forprosjektets del 1: Gjennomgang av plan- og designforslagets byggbarhet og utarbeidelse/ spesifikasjon av anbudsdokumentasjon. Denne fasen er ferdigstilt.

- Fase 2: Forprosjektets del 2: Utarbeidelse av komplett forprosjekt og bekreftelse for gjennomføring av prosjektet, iht. samspillsmodell, herunder behandling og godkjenning av budsjett i bystyret etter KS2

- Fase 3: Detaljprosjektering og bygging

- Fase 4: Idriftsetting, overtakelse og prøvedrift

For å sikre gode løsninger, fornøyde brukere og en best mulig utnyttelse av kompetanse, ønsker oppdragsgiver å gjennomføre forprosjekt del 2, i samspill med entreprenøren. I denne fasen skal det søkes å optimalisere prosjektet med tanke på kvalitet, løsninger og kostnad. Det gjelder særlig tilpassing av miljøeffektive løsninger som også gir et godt inneklima for både beboere og ansatte.

Fase 3 og 4, utføres som en ordinær totalentreprisekontrakt.

I prosjektet skal det benyttes åpen BIM.

Bildet: Takhagen er en del av "Den grønne rundløype" som er et hovedelement i landsbyen. Ill: NORD Arkitekter og 3RW

Bildet: Landsbytorget, mellom de to tunene. Ill.: NORD Arkitekter og 3RW

Bildet: Interiør fellesrom. Ill: NORD Arkitekter og 3RW

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår