Fullt gjennomslag for byggenæringen om lærlinger

 
Fullt gjennomslag for byggenæringen om lærlingerKunnskapsdepartementet har slått fast at lærlinger må få opplæring i produksjonsbedrift.
BNL er svært glad og lettet over at Kunnskapsdepartementet har slått fast at lærlinger under utdanning ikke skal kunne leies ut.

– BNL og Byggmesterforbundet kontaktet Kunnskapsdepartementet i sakens anledning og uttrykte en bekymring og protest mot at lærlinger skulle kunne leies ut for at bedriftene på den måten skulle kunne dekke lærlingekravet i de offentlige kontraktene, sier Jon Sandnes adm. dir i BNL i en pressemelding.

De bedriftene som til nå har blitt godkjent som lærebedrifter har hatt egenproduksjon i de lærefag de har hatt lærlinger i.

– Dette prinsippet har departementet nå fastslått i sitt svarbrev av 8. mars 2019, sier Sandnes.

I følge BNLs fremtidsbarometer 2019 har våre bedrifter stort behov for faglært arbeidskraft.

– Departementets beslutning styrker vårt arbeid med å sikre en solid fagutdanning for fremtidens arbeidsliv, sier Sandnes.

Departementet skriver i sin konklusjon at "med dagens bestemmelser om krav til lærebedrifter er det vanskelig å se for seg at en bemanningsbedrift vil kunne oppfylle villkårene for å bli godkjent som lærebedrift i fag hvor bedriften ikke har egen produksjon".

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår