Frykter åpning av svart marked

 
Frykter åpning av svart markedIllustrasjonsfoto
Arkitektbedriftene mener forslaget om fritak for for søknadsplikt på bygg under 50 kvadratmeter kan åpne opp for et nytt svart marked. Samtidig vil de ha tilbake søknadsplikten for våtrom.

Arkitektbedriftene mener forslaget om fritak for for søknadsplikt på bygg under 50 kvadratmeter kan åpne opp for et nytt svart marked. Samtidig vil de ha tilbake søknadsplikten for våtrom. 

Uttalelsen fra administrerende direktør i Arkitektbedriftene, Egil Skavang, kommer i forbindelse med at regjeringen nylig la frem en stortingsproposisjon med forenklinger. Forenklingene består i å frita frittstående bygg på under 50 kvadratmeter for søknadsplikt, færre omkamper, mindre byråkrati og kortere tidsfrister.

- Søknadsfritak vil øke adgangen for useriøse og ukvalifiserte til byggenæringen på samme måte som da man unntok ombygging av baderom. Det vi trenger er enklere prosesser og bedre samarbeid med kommunal saksbehandling, ikke at vi mister kontroll over kvaliteten og at det samtidig etableres et nytt svart marked for bygg under 50m2, sier Skavang.

Forringelse

Han understreker imidlertid at Arkitektbedriftene er positive til flere av de øvrige forslagene til forenkling. I tillegg til bekymringen for å åpne et nytt, svart marked er Arkitektbedriftene opptatt av at en slik forenkling vil føre til en forringelse av kvaliteten.

- Arkitektbedriftene ønsker for øvrig å gi tydelig uttrykk for at § 2?]2. Søknadsplikt og ansvarsrett for våtrom igjen må gjøres gjeldende. Det påvises årlig et betydelig antall feil på bygg knyttet til mangelfull prosjektering og utførelse av våtrom. Arkitektbedriftene mener at det er av stor samfunnsmessig betydning at kvaliteten på disse byggearbeidene blir ytterligere forbedret. Arkitektbedriftene vil nå se nøye på alle forslagene som har kommet i den nye stortingsproposisjonen opp mot vårt tidligere innsendte høringssvar. Deretter vil vi gå i dialog med andre bransjeorganisasjoner og representanter på Stortinget om lovforslagene, sier Skavang.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår