Fronter effektiv byggplass

 
Fronter effektiv byggplassIllustrasjonsbilde
TEMA BYGG REIS DEG 2017: – På Lillestrøm kommer vi blant annet til å vise fram hvordan man kan effektivisere byggeplassen, med fokus på byggeplasslogistikk, bestillingsrutiner og fremdrift, sier Jan Erik Evanger, daglig leder i APX Systems AS.

Av Bjørn Laberg

– På vår stand vil vi også fokusere på bruken av informasjonsbærere som RFID og sensorer til bruk i blant annet betong, for å overvåke tørkeprosesser, sier Evanger til Byggfakta.

Selskapet ble dannet i 2006 for å ivareta, utvikle og levere systemløsninger, med tilhørende hardware, til selskaper innen industri, byggenæringen, helsevesen, transport og samferdsel. Dette er til dels banebrytende teknologi, hvor APX har etablert nye standarder innenfor logistikk, sporing, prosesser og merking. Dette med bruk av både strekkoder, RFID, GPS og EDI som informasjonsbærere.

– Men vårt DNA startet allerede i 1992 med Windows-baserte løsninger. Vi startet da med det som i dag er Industri 4.0, sier han.

APX Systems har sitt hovedkontor i Oslo, avdelingskontor på Oppdal, samt forhandlere i flere land.

– I 2015 etablerte vi eget datterselskap på Sri Lanka, og vi har egne salgskontorer i Shanghai, med testlab for RFID, og i Silicon Valley. Vi har også etablert RFID-testlab hos NTNU i Trondheim. Vi regner med at 2017 vil bli et gjennombruddsår for digitalisering av byggeplass, sier en optimistisk APX-sjef avslutningsvis.


 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle