Front vinner sin største kontrakt

 
Front vinner sin største kontraktBildet: Setra borettslag skal pusse opp fasadene. Blant annet skal de bli kvitt eternittplatene og få en pusset fasade på blokkene. Front Entreprenør AS startet arbeidet i januar. (Illustrasjon: Sto)
Front Entreprenør as har vunnet sin største kontrakt. I løpet av de neste to årene skal fasadene på Setra borettslags fem blokker rehabiliteres av selskapet.

Front Entreprenør AS har gjennom sine 30 år på rehabilitert mange fasader i Oslo-området, men nå har selskapet vunnet sin største kontrakt noensinne. I løpet av to år skal fasaden på fem boligblokker i Setra borettslag i Oslo totalrehabiliteres.

– Vi er veldig stolt over at vi ble valgt som leverandør på denne jobben. De 40 år gamle blokkene skal fremstå i helt ny prakt og med en holdbar fasade når vi er ferdige om to år, sier daglig leder Nils Berg i Front Entreprenør AS i en pressemelding.

Avtalen med borettslaget har en kontraktssum på 76 millioner kroner eksklusive mva. I alt er det fem boligblokker, hvorav tre blokker er på fem etasjer, mens to av blokkene har ni etasjer.

Eternittsanering
De fem blokkene er bygget på 70-tallet og lite er gjort med fasadene siden byggeåret. På dagens fasade er det eternittplater som skal rives og leveres til spesialbehandling. Deretter skal veggene lektes ut og etterisoleres med 10 cm isolasjon. Det betyr en dobling av isolasjonen i veggene.
– Beboerne vil nok merke det neste vinter når veggene er ferdig isolerte. I tillegg skal alle vinduer og dører byttes ut, så vil de nok merke at leilighetene blir varmere, forteller Front Entreprenørs Ståle Fenstad og Eirik Thorsrud som er prosjektledere på fasaderehabiiteringen.

På fasadene er det valgt Sto Ventec-systemet , samt at alle sokkeletasjer kles med Sto Bricks. Endevegger på balkonger og i inngangspartier blir kledd med Thermofuru. En annen viktig del av entreprisen, er at alle tak i borettslaget skal tekkes om. Som en del av oppussing skal også alle balkonger kontrolleres. Betongen skal mekanisk rehabiliteres og det legges nytt belegg. Balkongene får også nytt rekkverk. Over alle innganger og de øverste balkongene skal det også monteres nye skjermtak.

Nye leiligheter 
Som en del av det omfattende prosjektet har Setra borettslag også besluttet å bygge om flere næringslokaler i første etasje til nye leiligheter. I alt skal det innredes 16 leiligheter i de fem blokkene.
– Vi pusser opp lokalene og innreder leilighetene fortløpende slik at vi blir ferdig med en blokk av gangen. Da slipper beboerne i de enkelte blokkene å gå i en byggeplass også etter at fasadene er ferdige, sier prosjektlederne.
Borettslaget beholder to næringslokaler hvor det blir drevet en frisør og et gatekjøkken.

Vant pris for rehabilitering
Front Entreprenør as har i dag nærmere 50 faste ansatte som arbeider med selskapets prosjekter over hele Oslo-området. Selskapet har gjennom mange år spesialisert seg på fasaderehabilitering av borettslag, sameier og næringsbygg. I fjor vant Voldsløkka borettslag OBOS-prisen for rehabiliteringen av fasadene på boligblokkene. Det var Front Entreprenør as som sto for arbeidet med å pusse opp etterkrigsgårdene i borettslaget.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår