Frihet til formgivning

 
Frihet til formgivningBankens lyse og åpne midtrum gir rom for fellesskap mellom leietakerne. Bilde: Øystein Klakegg
Rockfon Mono Acoustic har blitt løftet til helt nye høyder med en mer hvit og glatt overflate. Som arkitekt vil man få større frihet til formgivning av tak og vegger innendørs.

Rockfon Mono Acoustic er kjent for sine designkvaliteter, som gjør det mulig å få en glatt overflate uten synlige skjøter i høyeste akustiske klasse A. Akustikkpussen gjør det mulig å integrere de akustiske overflatene i arkitekturen, så lyd og arkitektur bindes sammen. Runde former, skrå flater og signaturuttrykk kan med akustikkpussen forvandles til lydabsorbenter som gir et rolig og behagelig arbeidsmiljø.

Et eksempel på det er Sparebank Vest-bygget i Jonsvollkvartalet i Bergen som er tegnet av Arkitektgruppen CUBUS, i samarbeid med Brandsberg-Dahls Arkitekter. Et lyst og åpent midtrom gir rom for fellesskap mellom leietakerne og ga store krav til materialets egenskaper:

- Vi ønsket oss et materiale som ga en helhetlig overfalte, men som samtidig var lyddempende. Med Rockfon Mono Acoustic ble det ble mulig å kombinere vakker arkitektur og god akustikk i fellesrommet, sier Jan Erik Rossow fra Arkitektgruppen CUBUS, som arbeidet sammen med Rockfon om å få utformet en akustikkløsning som var i tråd med arkitekturen.

Få glede av dagslyset
- Vi merker at arkitekter etterspør Rockfon Mono Acoustic til mange forskjellige prosjekter, alt fra kontorer og hoteller til skoler, handlesentre og sykehus. Men i flere år har det vært et ønske om å få en glattere og hvitere overflate. Derfor har vi tatt systemet til helt nye høyder, sier salgsdirektør i Rockfon Jonny Aas.

Den nye overflaten har ikke kun designmessige fordeler i form av en mer glatt og hvit overflate. Den har også en spesielt høy lysdiffusjon på 99 prosent og en lysrefleksjon på 87 prosent.

- Den høye lysrefleksjon og lysdiffusjon lukker mer dagslys inn i rommet, holder forbruket av kunstig lys nede og gir et bedre arbeidsmiljø. Dette kan føre til færre sykedager hos de ansatte. Det er også fordeler for dem som skal påføre den nye akustikkpussen. Vi har nemlig utviklet en raskt tørkende sparkelmasse og akustikkpuss som gir en tørketidsbesparelse på opptil 40 prosent i forhold til tidligere. Med de nye tiltakene kan montøren på et mindre prosjekt spare en hel arbeidsdag, sier teknisk sjef i Rockfon, Oskar Meres.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår