Fremdeles høy takt i byggeaktiviteten i Trøndelag

 
Fremdeles høy takt i byggeaktiviteten i TrøndelagDet ble igangsatt bygging av ca. 1 001 000 m2 i Trøndelag, noe som er en økning på seks prosent i forhold til 2017. Dette er godt over gjennomsnittet de siste 10 år. Bildet er fra NESOs befaring på massivtre-prosjektet i Moholt studentby i Trondheim. NESO er den største bransjeorganisasjonen for byggebransjen i Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark, og den største frittstående næringslivsorganisasjonen i Nord-Norge. (Foto: Jan Eivind Fredly/Aidem Media).
Byggeaktiviteten i Trøndelag økte i 2018, og holder seg på et vedvarende høyt nivå etter «duppen» på siste halvdel av 2010-tallet.

(Kilde: Neso)

– Dette er virkelig positive tall. Vår bransje er en indikator på helsetilstanden i regionen. Ser vi tallene samlet for de fire nordligste fylkene, viser de at det er svært god fart «nord for Dovre», sier adm. direktør Ruben Jensen i NESO.

«NESO» står opprinnelig for Nordnorske Entreprenørers Serviceorganisasjon. De siste årene har serviceorganisasjonen åpnet dørene mot Trøndelag og fått medlemsbedrifter derfra. Slik sett kan «Nordlige Entreprenørers Serviceorganisasjon» være en mer dekkende beskrivelse.

– Våre medlemmer er frittstående entreprenørbedrifter i de fire nordligste fylkene. Ved å tilby kompetansehevende tiltak gjennom våre NESO-skoler, juridisk bistand og gode innkjøpsavtaler, bidrar vi til at mindre, lokaleide entreprenører faktisk kan konkurrere med de store, sier Ruben Jensen.

Han har vært adm. dir. i NESO siden oppstarten i 1986. Hovedkontoret ligger i Svolvær, hvor det arbeider 15 ansatte i administrasjonen. I 2017 var serviceorganisasjonen samlet til sitt årlige høstmøte i Trondheim, hvor det blant annet var befaring på massivtre-prosjektet i Moholt studentby.

De siste månedene har NESOs kompetanseavdeling startet opp med samlinger for deres skoleprogram på Værnes. Blant annet går 16 BAS-er fra entreprenører i Trøndelag på BAS-skolen med utgangspunkt i Værnes.

NESOs oversikt over byggeaktiviteten i Trøndelag strekker seg tilbake til årtusenskiftet. Serviceorganisasjonen bearbeider byggestatistikkene fra Statistisk Sentralbyrå. Disse er nylig lagt fram for 2018.

Byggearealstatistikken fra SSB viser utviklingen i byggeaktiviteten: Antall igangsettingstillatelser og nye boliger som kommer til ved ombygging av eksisterende bygningsmasse inngår i tallene.  

  • Samlet byggeaktivitet og boligbyggingen økte i Trøndelag fra 2017 til 2018.
  • Siden 2012 har samlet byggeaktivitet og boligbyggingen ligget på et stabilt høyt nivå, med 2016 som rekordår for perioden etter 2000.
  • Det er tredje gang på disse årene at den samlede byggeaktiviteten, målt i antallet igangsettingstillatelser, passerer én million kvadratmeter.
  • Foruten rekordåret 2016, skjedde det også i 2014.
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår