FRAM ungdomsskole i støpeskjeen

 
FRAM ungdomsskole i støpeskjeenBildet: FRAM ungdomsskole vil bli en 7-parallell skole, med plass til 630 elever. Illustrasjon: Arkitema Architects
Det skal bygges ny ungdomsskole med idrettshaller i idrettsparken på Sofiemyr.

Av Bjørn Laberg

Sofiemyr ungdomsskole med idrettshaller blir det første byggeprosjektet i kommunen til å skulle BREEAM- NOR sertifiseres. Det betyr at det vil stilles høye krav til kvalitet innenfor miljø, helse og inneklima.

Skanska Norge AS er valgt som samspillspartner for å utvikle og bygge den nye ungdomsskolen med idrettshaller i Sofiemyr idrettspark. Kontrakt ble skrevet 14. mai. Det skal jobbes etter en samspillmodell, som vil si at entreprenør kommer inn tidlig i prosjektet for at man sammen kan finne de beste løsningene, før det inngås kontrakt med totalentreprise.

Det skal utredes muligheter for å øke dobbelthallen fra 7 til 9 meter. Prosjektet skal videreføres uten basishall, men det skal ses på mulighetene for faste turnhall-elementer, slik som for eksempel hoppegrop, uten at det går på bekostning av hele hallflater. Tre skal være dominerende uttrykk på skolen og idrettshallene.

Ungdomsskolen med idrettshaller vil få fire spilleflater og inkludere blant annet styrkerom, klatrevegg og bryterfasiliteter. Skolen vil bli en 7-parallell skole, med plass til 630 elever.  Elever som sogner til Fløysbonn og Hellerasten ungdomsskoler skal gå ved skolen, som skal hete FRAM ungdomsskole.

Designkonseptet «Terrasse» er vedtatt for prosjektet, hvor bygningskroppen til skolen og idrettshallen ligger delvis oppå hverandre i skrenten i Sofiemyr idrettspark. Dagens idrettshall/svømmehall og Sofiemyr barneskole skal rives. Det skal bygges ny Sofiemyr barneskole på tomta hvor Fløysbonn skole ligger i dag. Kvalitet, god utnyttelse av bygg- og uteområder og miljø er viktige mål for prosjektet.

Området er en attraktiv del av Stor-Oslo, og kommunen har klare ambisjoner om bærekraftig utvikling og folkehelse. Arkitektkontoret Arkitema kommer med innspill til hvordan et stort, samlet anlegg kan bringe idrett og undervisning opp til nåtidens og fremtidens standarder for læring og aktivitet. Samtidig ønsker man å innarbeide Oppegård kommunes ambisiøse visjoner for kommunens helse, bærekraft og læring.

Fakta:

Tiltakshaver: Oppegård kommune

Totalentreprenør: Skanska Norge AS

Arkitekt forprosjekt: Arkitema Architects AS

RI Byggeteknikk, forprosjekt: Høyer Finseth AS

RI Elektroteknikk, forprosjekt: Structor Oslo AS

RI Ventilasjon, forprosjekt: Structor Oslo AS

RI Akustikk, forprosjekt: Brekke & Strand Akustikk AS

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene:

 


 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår