Fra Treteknisk Institutt til Aanesland Limtre

 
Fra Treteknisk Institutt til Aanesland LimtreFor Aanesland Limtre skal Thomas Orskaug bidra med rådgiving og salg av limtre- og massivtrekonstruksjoner.
Thomas Orskaug, en av Norges mest erfarne på massivtrekonstruksjoner, blir partner i Aanesland Limtre og skal lede selskapets kontor på Østlandet.

Orskaug har ni års erfaring med limtre- og massivtreprosjekter i Norge og Sverige i sin tid i Moelven og østerrikske KLH Massivholz. De siste fire årene har han vært ansatt som rådgiver i Norsk Treteknisk Institutt.

- Jeg har stortrivdes som rådgiver for byggherrer, entreprenører, arkitekter og ingeniører som bygger små og store trekonstruksjoner. Nå gleder jeg meg over å være en leverandør av trekonstruksjoner, som del av et ungt selskap med en allerede imponerende merittliste, sier Orskaug.

Aanesland Limtre er eneforhandler i Norge av limtre fra noen av Europas største og fremste produsenter. Selskapet har levert alle limtrekonstruksjonene til nye Oslo Lufthavn Gardermoen, i tillegg til trebruer, idrettshaller, bibliotek og andre offentlige bygninger over hele Norge. Aanesland Limtre har også levert flere prosjekter til Nasjonal turistvei, deriblant begge prosjektene til den internasjonalt anerkjente arkitekten Peter Zumthor i Allmannajuvet og Steilneset.

Hallvard Nilsen, daglig leder i Aanesland Limtre, gleder seg over nyansettelsen. - Thomas Orskaug er en kjent person i det norske markedet, anerkjent for sin erfaring og ekspertise. Med Thomas på laget kan vi i større grad gi råd i en tidlig fase til byggherrer, arkitekter og entreprenører som skal bygge, eller vurderer å bygge, i tre, sier Nilsen.

Orskaug sier etterspørselen etter trekonstruksjoner er økende.

- Krav til miljø og estetikk gjør tre til et foretrukket materiale i mange tilfeller. Om man virkelig skal redusere CO2-fotavtrykket til nybygg, må man bruke tre i stedet for stål- og betongkonstruksjoner. Tre er også blitt et langt mer konkurransedyktig alternativ til stål og betong de siste årene, sier Orskaug.

Med ansettelsen av Orskaug åpner Aanesland Limtre et kontor på Østlandet.

- Vi har lenge ønsket å komme tettere på kundene, som ofte befinner seg i og rundt Oslo, sier Nilsen.

Aanesland Limtre har i fra før kontor i Kristiansand. Selskapet er eiet av Aanesland Gruppen, som også eier Aanesland Fabrikker og har eierinteresser i Sørlaminering.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle