FotoBIM blir medlem i buildingSMART Norge

 
FotoBIM blir medlem i buildingSMART NorgeDet er byggingeniørene i Arentz og Kjellesvig AS som sammen med TrueTwin AS har etablert FotoBIM AS. På bildet: Sivilingeniør Simon Ravnå i Arentz & Kjellesvig.
FotoBIM er nytt medlem i buildingSMART Norge, organisasjonen som jobber for å utvikle åpne standarder for digitalisering av bygg og anlegg.

- Vi ønsker å bidra inn i nettverket til buildingSMART på grunn av deres sterke fokus på åpne formater og dataflyt. Vi ser fram til å delta i utviklingen av framtidens standarder, og samtidig lære mer slik at vi kan fortsette å gjøre vår løsning enda bedre, sier daglig leder i FotoBIM Joakim Reistad i en pressemelding.

Gjennom 360° fotografier av byggeplassen, tar FotoBIM i bruk allerede eksisterende teknologi på en enklere måte. Prosjektets BIM sammenstilles med bildene. Slik får man en unik innsikt i byggeplassen både før, under og etter bygging. Det er en slags Google Street View overført til byggeplassen, der man også kan gå tilbake for å se hvordan byggeplassen utvikler seg i takt med prosjekteringsunderlaget.

Det er byggingeniørene i Arentz og Kjellesvig AS som sammen med TrueTwin AS har etablert FotoBIM AS for å øke innsikt på byggeplassen og ta det til neste nivå både under bygging og etter at bygget er reist.

- Det er viktig at nye aktører som FotoBIM blir med i det aktive fagnettverket vårt. Åpne standarder og livsløpsperspektiv kommer til å stå sentralt i all bygging og infrastruktur i tiden framover, og nye stemmer er med på å utvikle dette feltet videre, sier Alessia Bellini, nettverksansvarlig hos buildingSMART Norge.

FotoBIM baserer seg på å kombinere hyllevareprodukter og åpne standarder, noe som sikrer at tjenesten er tilgjengelig og brukervennlig og rigget for fremtiden. Alle parter kan gå inn og hente den informasjonen de ønsker, når de selv trenger det, uten å forstyrre de som arbeider på byggeplass.

Fotograferingsprosessen er så enkel at hvem som helst kan utføre det etter en kort opplæring. I Eigersund Kommune er det kommunens vaktmester som tar ukentlige fotokopier av byggeplassen og dokumenterer framdrift i modellen.

- Det er kjekt å være med på en form for digitalisering som kan sikre eksisterende arbeidsplasser med veldig lite omskolering. Vi har veldig stort fokus på bruk av hyllevareløsninger og åpne formater. Derfor benytter vi oss av droner og kameraer som en får kjøpt i de lokale elektronikkforretningene. Dette holder prisen nede, sikrer at det lar seg skalere og sørger for at vi får være med på den enorme utviklingen som skjer i det markedet, sier Joakim S. Reistad fra FotoBIM.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår