Fortum inn i Russlands største solcelleprosjekt

 
Fortum inn i Russlands største solcelleprosjektBildet: Pleshanovskaya vindpark i Russland.
Sammen med det russiske investeringsfondet RDIF skal Fortum bygge det som vil bli Russlands største solcellepark når den er satt i drift i 2022.

Solcelleparken skal bygges i Kalmykia sør i Russland, og vil ha en kapasitet på 116 megawatt.

- Prosjektet er en del av det nylig etablerte fellesforetaket mellom Fortum og RDIF, som allerede har vindkraftverk i Ulyanovsk og Rostov-regionene. Prosjektet er i tråd med Fortums innsats om å utvide vind- og solporteføljen sin på land, skriver Fortum i en pressemelding.

Planen er at solkraftverket skal bli satt i drift i andre halvdel av 2022. Den første byggefasen på 78 megawatt forventes å bli satt i drift i fjerde kvartal i 2021, mens de resterende 38 megawatt ferdigstilles i 2022.

Fortum er en av de største aktørene på markedet innen fornybar energi i Russland, og har en portefølje på 2 gigawatt innen vind og sol inkludert utviklings- og fellesforetaksprosjekter. 670 megawatt av denne kapasiteten er i drift.

 

 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår