Fortum har revet Nordens største kullkraftverk

 
Fortum har revet Nordens største kullkraftverkBildet: Rivingen av Inkoos store kullkraftverk er et godt eksempel på materialgjenvinning. Foto: Fortum
En epoke i finsk industrihistorie er over etter rivingen av Fortums kullkraftverk i Inkoo. Se video av rivingen.

- I 2016 tok vi beslutningen om å rive kullkraftverket i Inkoo, som var Norden største kullkraftverk. Beslutningen er i tråd med vår strategi om å fase ut bruken av kull i vår energiproduksjon. Jeg er glad for at rivingsarbeidet nå er avsluttet på en trygg måte, og med en høy gjenvinningsgrad», sier konsernsjef Pekka Lundmark i Fortum i en pressemelding.

Over 90 prosent av alt rivingsmateriell planlegges å bli resirkulert. Det teknologiske utstyret er blitt resirkulert til Fortums egne kraftverk eller solgt som reservedeler til andre kraftprodusenter. Det er stor etterspørsel i markedet for skrapmetall. Metallet fra Inkoo har blitt fraktet til forskjellige steder i Finland for gjenbruk.

- Våren 2018 ble en last med skrapmetall fraktet med skip fra Inkoo til Tyrkia, hvor det ble smeltet ned og gjenbrukt i byggebransjen. Betongen etter rivingsarbeidet er blitt pulverisert og renset. Den vil hovedsakelig bli brukt til å jevne ut bakken i kraftverkområdet og som fyllmateriale for de gamle askebekkene.

Fortum har også et mål om å «resirkulere» plassen det gamle kraftverket stod på til ny industri.

- Det er et godt egnet sted for å etablere et stort datasenter og nødvendige støttetjenester. Området har et robust strømnett, kjøleinfrastrukturen til det gamle kraftverket og det ligger nærme havnen. Plasseringen ligger dessuten kun en times kjøretur fra Helsinki og flyplassen. Vi jobber kontinuerlig med å bringe ny industri til området som vil gi nye arbeidsplasser til den gamle kraftregionen», sier Lundmark avslutningsvis.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår