Fortsatt omsetningsvekst for Norconsult

 
Fortsatt omsetningsvekst for NorconsultKonsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult. (Foto: Einar Aslaksen)
I 2019 omsatte Norconsult for 1,538 milliarder kroner i andre kvartal, mot 1,306 milliarder kroner samme periode i fjor. Driftsmarginen endte på 7,0 prosent i andre kvartal – mot 8,7 prosent i samme periode i fjor.

Driftsresultatet utgjorde 108 millioner kroner i andre kvartal, mot 113 millioner samme kvartal i 2018.

For første halvår 2019 endte omsetningen på 3,159 milliarder kroner, mot 2,569 milliarder kroner i samme periode i fjor. Dette tilsvarer en økning på nesten 23 prosent. Driftsresultatet for halvåret var 235 millioner kroner, mot 204 millioner første halvår 2018. Driftsmarginen første halvår var 7,4 prosent, mot 7,9 prosent første halvår i 2018.

Redusert driftsmargin skyldes i store trekk effekten fra oppkjøp med påfølgende goodwillavskrivninger. Marginen i første halvår er på nivå med samme periode i fjor før goodwillavskrivninger.

Lønnsom vekst i Norden

– Vi er veldig fornøyde med å levere lønnsom vekst i hele Norden. Aktivitetsnivået er høyt og vi har en rekke store pågående prosjekter, i tillegg til at vi har signert flere nye kontrakter i andre kvartal. Vi har også gjennomført flere oppkjøp i halvåret i tillegg til at vi vokser godt organisk, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult i en pressemelding.

I første halvår har Norconsult overtatt Kjeller Vindteknikk, og dermed styrket seg innen vindkraft og vindanalyser i Norden. Norconsult har også overtatt Heyerdahl Arkitekter. Med kjøpet av Arkthing EHF har Norconsult (Nordic) styrket innen arkitektur på Island. Norconsults datterselskap Technogarden har i perioden overtatt selskapene Ildne AS i Bergen og Technical Resources i Kristiansand. Norconsult kjøpte også nylig selskapet Øvre Romerike Prosjektering AS, som innlemmes i Norconsult fra 1. oktober. I Sverige har Norconsult kjøpt Miljøkemigruppen AB, Bitcon AB og Johnels & Moberg Arkitekter i løpet av første halvår. Med kjøpet av selskapet KHS Arkitekter A/S har Norconsult også styrket seg på arkitektursiden i Danmark.

God fart i første halvår

Norconsult har i første halvår vunnet og vært engasjert i flere store og viktige prosjekter.

I første halvår vant Norconsult oppdraget med detaljregulering og konsekvensutredning av den nye E39-strekningen Herdal – Røyskår i Lyngdal kommune, et prosjekt som stiller store krav til bærekraftige løsninger og digitalisering. Selskapet vant også oppdaget med forprosjekt for Nye UNN Narvik sykehus, et oppdrag som fortsatt pågår. Norconsult fikk i første halvår også oppdraget med prosjektering av nytt klinikk- og protonbygg på Radiumhospitalet i Oslo, hvor første del av forprosjektet nylig ble levert.

Av pågående prosjekter i Norge er Norconsult sentral i prosjekteringen av Ny Lufthavn Bodø og Bybanen i Bergen. Norconsult er også tungt inne i planlegging og prosjektering av E39 Kristiansand Vest – Mandal Øst og InterCity Drammen – Kobbervikdalen. Norconsult er også engasjert i prosjektering av ny Hovedstasjon i Oslo, som skal inneholde ny hovedbrannstasjon, ny driftsstasjon for Oslo Vann- og avløpsetat samt administrasjonsbygg for samme etat.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår