- Fortsatt økende etterspørsel etter byggevarer i tre

 
- Fortsatt økende etterspørsel etter byggevarer i treHeidi Finstad. Foto: Ingar Sørensen
Salget av trebaserte byggevarer i januar som konstruksjonsvirke, trelast og impregnert har økt med 9,2 prosent sammenliknet med samme periode i fjor, viser statistikk fra Treindustrien.

Impregnert som produkt har hatt en nedgang i produksjonen med 12,3 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Eksporten av trelast har falt med 10,4 prosent, og eksporten av sagtømmer har sunket med hele 38 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. 

- Etterspørselen etter trebaserte produkter viser fortsatt en økning, det er imidlertid stor usikkerhet knyttet til markedsutviklingen fremover, sier adm. direktør Heidi Finstad i en pressemelding.

- Uvanlig vinterkulde over lengre tid har skapt store utfordringer knyttet til saging av tømmer som følge av frostproblematikk. Dette sammen med en svært krevende bemanningssituasjon som følge av pandemien gir både produksjonsutfordringer og store ekstrakostnader.

- Råvaresituasjonen var svært krevende andre halvår i 2020, dette ga knapphet på sagtømmer som gir problemer nå. Dette skyldes sammensatte forhold, hvor også markedssituasjonen internasjonalt påvirker det norske markedet. Dette medførte veldig lave nivåer på ferdigvarelagrene til nyttår. Kombinert med stor etterspørsel er det en ubalanse i markedet på vei inn i sesongen.

- Smittevern som sikrer personell til drift og vedlikehold slik at produksjonen kan opprettholdes nå er svært viktig, sier adm. direktør Heidi Finstad.

- Treindustrien benytter den delen av tømmeret som er egnet til bygningsprodukter. Den andre delen av tømmerstokken som ikke kan brukes til bygningsformål er massevirke som går til produksjon av biokjemi, papir, fiberplater, fjernvarme og markedsmasse. Tilgang på sagtømmer avhenger av avsetning på massevirket. Problemer med avsetning av massevirke gir en vedvarende utfordring som skaper ubalanse i markedet for trebaserte produkter.

 

 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår