Fortsatt nedgang i igangsettingen

 
Fortsatt nedgang i igangsettingenIllustrasjonsbilde: Getty Images
- Salget holder seg stabilt, mens igangsettingen fortsatt er svak sammenlignet med tidligere år, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.

Samlet for perioden januar til november er det solgt 5 % færre boliger enn i samme periode i 2018. I samme periode er det igangsatt 12 % færre boliger enn i 2018. De siste 10 årene har vi bare hatt ett år (2013) med svakere igangsettingstall for perioden januar til november.

- Ser vi nærmere på de ulike boligtypene, er salget av eneboliger for perioden januar til november ned 15 % sammenlignet med tilsvarende periode i 2018. Salget av småhus og leiligheter i tilsvarende periode ligger hhv. 7 % under og 1 % over 2018. Igangsettingen hittil i år er ned 17 % for leiligheter sammenlignet med 2018, mens småhus og eneboliger ligger hhv. 6 % og 8 % under, sier Jæger i en pressemelding.

- Salget og igangsetting av fritidsboliger holder seg stabilt. Hittil i år er salget ned 6 %, mens igangsettingen så langt i år ligger 2 % under fjoråret. Boliglånsforskriften ble ikke endret, men jeg er skuffet over at det ikke ble gjort mer for førstegangskjøpere, avslutter Per Jæger.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår