Første støp for Valle Wood er i gang

 
Første støp for Valle Wood er i gangBildet: Viktig milepæl i prosjektet: betongstøpet er i gang. Foto: Cato Gustavson / NCC
Det skjer mye på Valle i Oslo i disse dager. Mandag ble miljøprosjektets aller første store betongstøp igangsatt og byggekranen har kommet på plass.

Klokken 0800 mandag morgen startet det. I løpet av 12 timer ble det kjørt inn den ene betongbilen etter den andre. Totalt 300 kubikkmeter, eller 300 000 liter, med miljøvennlig lavkarbonbetong ble støpt i løpet av noen hektiske timer.

Betongen er første del av fundamentet til massivtre-prosjektet Valle Wood, som i disse dager reiser seg på nabotomten til nye Vålerenga stadion. Bygget blir Norges største kontorbygg i massivtre og skal stå ferdig i slutten av 2018. Prosjektleder i NCC beskriver betongstøp som presisjonsarbeid i kamp med klokken, men kunne melde at støpet gikk like strålende som sola skinte på mandag formiddag.

– Cirka 30 betongbiler skal inn og ut av byggeplassen i løpet av dagen. Dette har vi sett frem til lenge. Igangsettelse av betongstøpet er en viktig milepæl for oss og været kunne ikke vært bedre. Det kom som bestilt, sier prosjektleder Steinar Kjus.

LES OGSÅ: VALLØ WOOD I STØPESKJEEN

I tillegg til igangsettelse av prosjektets første store betongstøp, så kom byggekranen omsider på plass forrige uke. 

– Vi synes det er ekstra stas når krana er oppe. Nå er vi endelig en skikkelig byggeplass, sier Kjus.

Valle Wood har fått navnet sitt på grunn av den gjennomgående bruken av massivtre. Bygget blir på 6700 kvadratmeter og blir dermed Norges største kontorbygg i massivtre. Bygget og områdene tilrettelegges for tradisjonell kontorvirksomhet, samtidig som det er det tenkt et annerledes kontorkonsept med plass til co-working og gründerbedrifter, samt møterom, konferansefasiliteter og ulike serverings- og servicetilbud.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår