Første kvinnelige direktør i Caverion

 
Første kvinnelige direktør i CaverionElina Engman blir første kvinnelige divisjonsdirektør i Caverion. (Foto: Caverion).
Med oppkjøpet av Maintpartner blir Industri-divisjonen konsernets største med 3100 medarbeidere. Elina Engman fra ÅF Consult skal lede divisjonen, og blir Caverions første kvinnelige divisjonsdirektør.

Industri-divisjonen leverer drift, vedlikehold og digitale løsninger for virksomheter innen energi, kjemikalier, metall, mat og industri.

Divisjonsdirektør for Caverion Norge, Knut Gaaserud, mener det er viktig med bedre kjønnsbalanse i konsernets ledergruppe.

- Caverion er en forkjemper for likestilling og mangfold i byggebransjen, og da må vi også praktisere det samme på toppnivå. Med Elina på laget er tre av 14 medlemmer i konsernets ledergruppe kvinner, forteller Gaaserud i en nyhetsmelding på sine nettsider.

Lav prosent kvinnelige ledere

11,8 prosent kvinnelige ledere i Caverion Norge

I Norge sin ledergruppe er HR-direktør Anne Sødem eneste kvinne, mens det er 11,8 prosent kvinnelige ledere totalt i Caverion Norge.

- Vi har de siste årene hatt et stort fokus på å øke kvinneandelen blant fagarbeidere, lærlinger og ledere. Nå har vi fem prosent kvinnelige fagarbeidere og 10 prosent hos lærlingene. Dette er en pågående prosess, og ikke et kortsiktig prosjekt, understreker Sødem i meldingen.

For å øke andelen kvinnelige ledere har Caverion igangsatt flere tiltak.

- Med fokus på å utvikle medarbeidere har vi egen lederutdanning, og vi har som mål å sørge for at begge kjønn er representert i alle intervjuer, både hos oss selv, og søkerne, forteller Sødem.

- I tillegg har Caverion opprettet eget kvinnenettverk, og tilrettelegger med to timer betalt ammefri og fleksibel arbeidstid slik at både mamma og pappa kan hente i barnehagen.

Utfordrer etablerte tenkemåter

Gaaserud forteller at Caverion er i sterk vekstfase med flere oppkjøp, hvor mangfold på toppnivå vil gi selskapet ytterligere styrke.

- I tillegg til Maintpartner har Caverion også kjøpt opp kjølevirksomheten Huurre med 270 medarbeidere og en omsetning på 1,3 milliarder kroner. Samlet er vi ca. 17 000 medarbeidere i 11 land. Mangfold gir ulike meninger som utfordrer etablerte tenkemåter, mener Gaaserud.

Med Huurre styrker Caverion sine leveranser innen energieffektive CO2-baserte kjølesystemer og smarte automasjonsteknologier for å overvåke og kontrollere komplekse kjøleløsninger som kjøle- og fryserom, datakjøling og isvannsystemer. Gjennom automasjon kan kjølesystemer fjernstyres og forebyggende vedlikehold planlegges.

- Siden vi er et teknologidrevet selskap, i tillegg til en solid installasjonsbedrift, er det viktig at vi evner å tenke nytt slik at vi kan levere smarte og energieffektive løsninger for bygg, infrastruktur og industri, avslutter Gaaserud.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår