Første delprosjekt er ferdig

 
Første delprosjekt er ferdigBildet: Nye og gamle Krokstrand bru. Foto: Marius Skjerve Staulen, Statens vegvesen
Torsdag 7. november ble de siste meterne av delprosjektet E6 Helgeland nord i Rana kommune nord tatt i bruk.

Til sammen er 62 kilometer ny europaveg mellom kommunegrensa Rana/Hemnes og Bolna overlatt til trafikantene.

Det aller meste av den nye vegen var allerede tatt i bruk da snorklippen ble foretatt for siste rest, inkludert nye Krokstrand bru ved foten av Saltfjellet. Større deler av det nye veganlegget har fartsgrense 90 kilometer i timen.

– Dette var siste flaskehals mellom Korgen og Bolna, og nå er den borte. Gjennom de siste fire årene har vi bygget et topp moderne veganlegg og fjernet noen av de verste E6-strekningene i landet, sier delprosjektleder Trond Maas Pedersen i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Siste finish til våren

Det første spadetaket for E6 Helgeland nord ble tatt i september 2015 i parsellen Urlandå–Skamdal, sør for Mo i Rana. De første parsellene ble åpnet for trafikantene et par år senere, og gjennom byggetiden har nye strekninger blitt åpnet fortløpende.

Det gjenstår fortsatt noe etterarbeid langs den nye vegen. Sidearealer skal ordnes opp i og revegeteres, i tillegg til at en rasteplass ved Krokstrand skal gjøres ferdig. Dette arbeidet gjøres til neste år, når snøen forsvinner og tæla går.

Nord-Norges største vegprosjekt

E6 Helgeland nord er ett av tre delprosjekter i vegpakken E6 Helgeland. Til sammen skal det bygges og utbedres 132 kilometer europaveg mellom grensa til Nord-Trøndelag og Saltfjellet. De andre to delprosjektene er E6 Helgeland sør og Kapskarmo–Svenningelv–Lien.

Kostnadsrammen for prosjektet er rundt 7,5 milliarder kroner (2019). E6 Helgeland er per i dag Nord-Norges største vegprosjekt.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår