Først ute på IBMs norske prestisjeanlegg

 
Først ute på IBMs norske prestisjeanleggI MÅL. – Vi er meget fornøyd med at flyttingen har skjedd til avtalt pris, tid og kvalitet, sier Andreassen. Foto: SVV
Oslo: Konsulentselskapet Sopra Steria har etablert Statens vegvesen som den aller første kunden på IBMs nybygde datasenter i Fetsund.

– For oss er resultatene det som teller, og da er det viktig å ha en leverandør i ryggen med den nødvendige kompetansen, erfaringen og kapasiteten. Samtidig tror jeg nok det er positivt å være først ute og dermed bli et prestisjeprosjekt for Sopra Steria, sier prosjekteier hos Statens vegvesen, Benny Andreassen.

To viktige systemer hos Statens vegvesen er flyttet over til IBM Softlayers nye datasenter i Fetsund. Det ene systemet er et register over samtlige kunder i Statens vegvesen. Det andre systemet brukes til å utstede godkjenninger ved import og ombygging av kjøretøyer med norsk vognkort.

– Flyttingen har gått svært bra. Vi hadde en god og grundig oppstart og fikk en erfaren prosjektleder som tok initiativ til at prosjektet ble forankret på alle nivået både i Statens vegvesen og hos Sopra Steria. Vi er meget fornøyd med at alt har skjedd til avtalt pris, tid og kvalitet, sier Andreassen.

– Unik skalerbarhet
Siden i sommer har fagpersoner fra Sopra Steria og Statens vegvesen jobbet med flyttingen. Odd Inge Bjørdal, direktør for infrastruktur i Sopra Steria, forteller at Statens vegvesen er den første norske virksomheten som er satt i produksjon på Fetsund-senteret. Han mener etaten vil nyte en rekke fordeler ved å ha de to systemene etablert på IBM Softlayer-plattformen.

– Det er en helt ny verden når det kommer til fleksibilitet. Vi kan lynraskt oppskalere eller nedskalere løsningene ved behov, noe som gjør at det er lett å sette i gang nye prosjekter. I tillegg leies serverkapasitet på månedsbasis, så kunden betaler ikke for kapasitet som ikke brukes, sier Bjørdal.

Ny selvbetjeningsportal
Sopra Steria vil ha ansvar for driftsplattformen som de to systemene er etablert på. Her tar konsulentselskapet for første gang i bruk en ny driftsmodell med ServiceNows selvbetjeningsportal der Statens vegvesen kan legge inn bestillinger fortløpende. Dette skal ifølge Bjørdal føre til mye raskere leveranser.

– Nå gleder vi oss til å etablere flere norske kunder på IBM Softlayer. Ikke minst gjelder dette offentlige virksomheter som har krav på seg om at data skal ligge på norsk jord, sier han.

Administrerende direktør Arne Norheim i IBM er fornøyd med samarbeidet med Sopra Steria knyttet til datasentersatsingen i Norge.

– Det er bare å gratulere Sopra Steria med å være den første leverandøren til å transformere en kunde fra tradisjonell drift til vårt SoftLayer-senter på Fetsund. Selskapet har bygget opp solid kompetanse på Softlayer og jobber i disse dager med å flytte over driftsløsningene til flere av sine kunder for å kutte kostnader. Jeg gleder meg til samarbeidet fremover, sier han.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår