Fornøyde med komplett internkontrollsystem

 
Fornøyde med komplett internkontrollsystemBildet: Termografør Erik Johansen i Smart Elektro (t.v.) og eiendomsforvalter Tore Busk i Colliers Property Management AS
Smart Elektro AS utfører lovpålagte internkontroller på elektriske anlegg for store eiendomsselskaper og borettslag på Østlandet. En av dem er eiendomsforvalter Colliers Property Management AS.

- Vi er imponert over responstiden og godt utførte kontroller. Det har spart oss for mye merarbeid i forhold til hvordan dette tidligere var organisert. Med internkontrollsystemet til Molde-selskapet Norik har Smart Elektro dessuten halvert tiden det tar å utføre kontroller, sier eiendomsforvalter Tore Busk i selskapet, i en pressemelding.

Godt samarbeid

– Våre kunder får nå full oversikt over alle administrative rutiner, mens kontroller utføres og avvik utbedres i mobilappen. Det gjør drift og forvaltning av bygningsmasser raskere og mer presist, sier internkontrollør og termografør Erik Johansen i Smart Elektro AS.
Han kan fortelle at installatøren har hatt et nært og godt samarbeid med Norik siden 2009.
– Jeg ble ansatt i 2011 og har siden den gang arbeidet med internkontroll. Utviklingen av nye og kundetilpassede systemer har gått i ekspressfart. Vi har gått fra å notere ned avvik i kladdebøker, tatt bilder av elektrokomponenter med digitalt pocket kamera, til bruk av moderne nettbrett og smarttelefoner med rapporter og bilder, som fylles ut hos kunde og sendes inn i vår skybaserte server.

Systematisk arbeid

Internkontroll innebærer et systematisk arbeid for å sikre at virksomheten planlegger, organiserer, utfører og vedlikeholder sine aktiviteter i samsvar med gjeldene lover og forskrifter. Et internkontrollsystem skal sikre at helse, miljø og sikkerhet på arbeidsplassen ivaretas. Alle virksomheter som benytter seg av elektriske anlegg, eller elektrisk utstyr, skal ha et internkontrollsystem som sørger for at elsikkerheten ivaretas uavhengig av virksomhetens størrelse. Et krav er å jobbe systematisk for å forebygge brann og ulykker med elektrisk årsak.

Risikovurdering

Med et 30-talls eiendommer på Østlandsområdet, risikovurderer Colliers jevnlig sine eiendommer.
– Annet hvert år foretar Smart Elektro elektrokontroller og termografering av våre anlegg. Når myndighetene utfører en revisjon av det elektriske anlegget har vi tilgang på alle internkontrollene som Smart Elektro har utført. For Colliers er det viktig å kunne dokumentere at alle avvik er utbedret.
– I Noriks database har vi tilgang på all historikk som legges ved salgsdokumentet, sier Busk.

Fastlagte kontrollrutiner

– Når jeg utfører internkontroller benytter jeg et nettbrett hvor alle kontrollpunkter og rapporter er lagt inn på forhånd og utfylles hos kunde. I Noriks nyeste web-versjon har jeg tilgang på flere hundre prosedyrer, som omfatter alt fra elkontroll, termografering til elbillading. Med godt tilrettelagte prosedyrer i Norik Mobil kan jeg utføre brann-, nødlys-, elektro og termograferingskontroller og skreddersy rapporten til hver enkelt kunde, sier Johansen.
– Internkontroller i bygårder, borettslag og næringsbygg skjer etter en risikovurdering sammen med eier, og kan utføres etter 12, 24 eller 36 måneders intervaller. I næringsbygg er kravene strengere til hvor ofte kontrollene skal utføres. I henhold til myndighetenes krav, skal brann- og nødlyskontroller utføres årlig mens internkontroll elektro annet hvert år, sier Johansen, som foretar internkontroller fire ganger i uka. Siste ukedag går med til å skrive rapporter som videresendes til kunde.

Brukervennlig mobilversjon

- Norik Mobil er et meget brukervennlig verktøy. Når internkontrollen er utført og avvik kontrollert, sendes rapporten inn i vår skybaserte database. Her blir innholdet korrigert hvorpå det sendes i PDF-format til kunden, som lagrer det i SuperOffice. Når gårdeier har mottatt internkontrollen med eventuelle avvik, er det hans ansvar å utbedre dem, sier Johansen.
Han mener Norik Web og Norik Mobil har forbedret internkontrollrutinene.
– Når serviceavdelingen får et kontrolloppdrag går de inn i SuperOffice og henter alle avviksdokumenter. Med mobilløsningen til Norik har vi halvert tiden det tar å utføre internkontroller. Det har spart oss for mye plunder, understreker han. 
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår