Forkastet anken om Tverlandsbrua

 
Forkastet anken om TverlandsbruaBildet: Tverlandsbrua åpnet 9. november 2013. Den har fire kjørefelt og gang- og sykkelveg. Foto: Torbjørn Braset.
Lagmannsretten har behandlet og forkastet anken fra Nordea Bank, og det innebærer at tingrettens dom står seg. Staten er dermed frikjent i saken om økonomisk sluttoppgjør etter byggingen av rv. 80 Tverlandsbrua i Bodø.

I tillegg må Nordea Bank betale statens sakskostnader i lagmannsretten på 860 000 kroner.

- Vi er fornøyd med at retten har gitt oss gjennomslag for vårt syn, sier prosjektleder Arild Hegreberg i Statens vegvesen.

Bakgrunn:
• Entreprenøren Reinertsen AS bygde i perioden 2011-13 riksveg 80 Tverlandsbrua for Statens vegvesen. Kontraktsummen var på 264 millioner kroner. Partene ble ikke enige om det økonomiske sluttoppgjøret etter endt bygging, og Statens vegvesen avviste et tilleggskrav på 69 millioner kr. Reinertsen AS stevnet derfor staten for retten.

• I ettertid gikk Reinertsen AS konkurs, og kravet ble overtatt av Nordea Bank. Tingretten frikjente staten i desember 2017, og Nordea ble også dømt til å betale deler av statens saksomkostninger. Nordea anket tingrettens dom, men nå har altså lagmannsretten forkastet anken.  

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår