Forbyr avfallssekker som ikke er gjennomsiktige

 
Forbyr avfallssekker som ikke er gjennomsiktigeDirektør for marked og kommunikasjon i Ragn-Sells Bente Åsen Sørum. (Foto: Ragn-Sells)
For å sikre at mest mulig av avfallet som kommer inn til Ragn-Sells, blir håndtert riktig og sikkert innfører Ragn-Sells forbud mot avfallssekker som ikke er gjennomsiktige fra og med 1. januar 2020.

Ragn-Sells innførte tidligere i år høyere gebyrer for feilsortering av Lithiumbatterier, og ser at avfallssekker som ikke er gjennomsiktige kan skjule blant annet slike farlige avfallstyper. Dette er skadelig for miljøet, og medfører risiko for brann og personskader.

Mange bedrifter er flinke i dag
- I september 2016 oppfordret vi alle våre kunder til å benytte gjennomsiktige avfallssekker, vi sluttet også å benytte avfallssekker som ikke er gjennomsiktige internt og hos våre kunder på dette tidspunktet. Mange av våre kunder har vært veldig flinke til å benytte gjennomsiktige avfallssekker, slik at det har blitt lettere og tryggere for våre folk å sikre riktig sortering, sier Bente Åsen Sørum, direktør for marked og kommunikasjon i Ragn-Sells i en pressemelding.

Ønsker at alle tar ansvar
Skal aktørene i gjenvinningsbransjen klare å få mest mulig ut av avfallet, må alle ta ansvar, slik at mest mulig kan benyttes på nytt som råvarer. Oppgaven vil bli betraktelig enklere når alle benytter gjennomsiktige avfallssekker.

- Vi ser at det fortsatt kommer inn en del ugjennomsiktige avfallssekker. Nå ønsker vi å få en slutt på det. Av den grunn innfører vi fra 1. januar 2020 forbud mot bruk av sekker som ikke er gjennomsiktige for alle våre kunder. Vi i Ragn-Sells vil samtidig oppfordre alle våre kunder og samarbeidspartnere som selger avfallssekker, til å kun tilby gjennomsiktige sekker. I og med at vi er klar over at mange allerede har kjøpt inn avfallsekker, så setter vi tiltredende dato litt frem i tid. Vi håper dette skal gjøre enklere og tryggere for alle de som jobber i vår bransje, avslutter Bente Åsen Sørum.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår