Forbereder spektakulært hytteprosjekt

 
Forbereder spektakulært hytteprosjektBildet: Spektakulær hytteopplevelse i havgapet. Alle illustrasjoner: Opus Arkitekter
AKTUELLE PROSJEKTER: Høsten 2020 skal 5 hytter stå klar til glede for alle som ønsker en annerledes hytteopplevelse i havgapet på Ryvarden i Sveio.

Av Bjørn Laberg

Flokehyttene vil, sammen med andre anlegg som Geitungen fyr (sør på Karmøy) og Vibrandsøy (Haugesund), danne en kystled fra Boknafjorden til Bømlafjorden og blir en overnattingsmulighet for kajakkpadlere eller andre på tur med mindre og enkle farkoster.

- Hyttene vil ligge i et landskap som er spektakulært og som det knapt finnes maken til, sier styreleder i Haugesund Turistforening, Karl Andreas Knutsen.

Nå kan han fortelle at finansieringen og alle formaliteter er på plass. Byggestart er vedtatt for 5 hytter, med opsjon om en sjette. Prosjektet har vært jobbet med siden høsten 2016, da daværende ordfører i Sveio Kommune, Jorunn Skåden, kontaktet Haugesund Turistforening om et samarbeid på Ryvarden Kulturfyr.
Med inspirasjon fra «Skåpet»-hyttene i Ryfylke, blir det et hyttetun om lag 100 meter sørvest for fyret, så nært havet som teknisk og praktisk mulig.

- Disse unike hyttene skal ligge på kanten av storhavet, og glir naturlig inn i kystlandskapet. Med panoramavinduer kan du sitte lunt og trygt inne i hyttene, mens du opplever storslått natur. Hyttene har fem overnattingsplasser, og kjøkken, vask og toalett. Hjertet i hytta er sitteplassene rundt vedovnen. Enkelt, men alt du trenger, sier Knutsen.

En av hyttene er av dobbel størrelse, og er tilpasset rullestolbrukere.

«Fasaden mot tilkomsten og fyret minimaliseres og blir et element mer enn en hytte. Og mot havet åpner oppholdsrommet seg opp mot et panoramavindu. Dette kan settes inn i en bred ramme, som også kan benyttes som sittebenk og soveplass. Trekantet i flate og snitt, vil Flokehyttene være ytterst stabile mot vindkast i orkans styrke», skriver Opus Arkitekter på sine hjemmesider.

«Å skråstille vinduet minimerer speiling av himmelen ut mot havet og innvendige reflekser unngås. Haugesund Turistforening vil fra år 2020 kunne tilby rundt 40 sengeplasser ved Ryvarden Kulturfyr. Det har også vært en intensjon at prinsippet bak hyttene skulle kunne tilpasses ulike oppgaver. Eksempelvis er to av hyttene her koblet sammen og tjener som en universelt tilpasset hytte. Og kobles 10 sammen gis 180 m2 rundt et lite atrium. Trekantformen vil også i andre landskap kunne integreres godt i terreng og vegetasjon», heter det videre i prosjektbeskrivelsen.

Fremdriftsplanen tilsier at hyttene skal stå ferdig, og klar til bruk i august 2020.

Kilder: DNT / Opus Arkitekter / Sveio kommune


 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår