- For lite penger til bruprogrammet

 
- For lite penger til bruprogrammetAdministrerende direktør i Treindustrien, Heidi Finstad, sier det er skuffende at Regjeringen ikke følger opp bruprogrammet på nivået forutsatt . (Foto: Treindustrien).i NTP
- Regjeringen svikter næringslivet når bruprogrammet ikke følges opp i tråd med Nasjonal Transportplan, mener Treindustrien.
Etterspørselen etter trebaserte materialer er stor og norsk skog- og trenæring har store muligheter for utvikling.
 
Trenger forutsigbarhet
Forutsigbare rammebetingelser er nøkkelen for å utløse investeringer i ny industri.
 
- Norsk topografi er utfordrende med tanke på transport og kostnader. Transport er en avgjørende rammebetingelse for norsk konkurransekraft, særlig for industrien og byggenæringen som har bedrifter over hele landet og frakter store volumer, sier administrerende direktør i Treindustrien Heidi Finstad i en pressemelding.
 
- Følger ikke opp NTP
I statsbudsjettet for 2020 lanserer Regjeringen en ny tilskuddsordning for å bedre fremkommeligheten for næringstransport på fylkesveiene, men følger ikke opp bruprogrammet i henhold til nivået i NTP.
- Det er positivt at Regjeringen ser på ordninger for å bedre fremkommeligheten for næringstransport, men da må bruprogrammet som ligger inne i NTP, og som nettopp har dette formålet, også følges opp, sier Finstad i meldingen.
 
Ingen løft
I Nasjonal Transportplan ligger det inne 300 millioner kroner fordelt på seks år for å utbedre bruer og øke fremkommeligheten for tømmertransport og større kjøretøy. Dette gir både miljøeffekter og store kostnadsbesparelser. I 2018 kom det ingen bevilgning og i 2019 kun 25 millioner kroner. Heller ikke i 2020 kommer det et løft, og det er kun satt av 26 millioner kroner.
- Det er svært skuffende at Regjeringen ikke følger opp bruprogrammet på nivået forutsatt i NTP, og heller øker etterslepet i finansieringen av dette. Fjerning av flaskehalser på veinettet er en svært viktig rammebetingelse for å utløse muligheter i norsk næringsliv, sier administrerende direktør i Treindustrien Heidi Finstad.
Treindustrien mener det er nødvendig med en offensiv og forutsigbar samferdselspolitikk for å utjevne konkurranseulemper for norske bedrifter.
 
 
(Om Treindustrien: Treindustrien er bransjeorganisasjon for produsenter av trelast og byggematerialer i tre. Vi har
medlemsbedrifter innen trelastindustri, limtrefabrikker, impregneringsverk og produsenter av andre trebaserte
byggevarer. Våre medlemmer er viktig leverandør av halvfabrikata til annen treforbrukende industri og av råvarer til
treforedlings-, sponplate- og fiberplateindustrien og produsenter av bioenergi.)
 
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår