For dårlig sikret mot hvitvasking

 
For dårlig sikret mot hvitvaskingFOTO: CF-Wesenberg/Kolonihaven
Seks foretak fikk overtredelsesgebyr etter at Finanstilsynet gjennomførte stedlige tilsyn hos flere næringsmeglingsforetak høsten 2018. - Foretakene ikke har hatt gode nok rutiner for å forebygge hvitvasking, sier Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund.

På bakgrunn av tilsynene har Finanstilsynet ilagt seks foretak overtredelsesgebyr for manglende etterlevelse av hvitvaskingsregelverket.

- Hvitvaskingsregelverket skal forebygge at næringsmeglingsforetak blir misbrukt av kunder til å hvitvaske ulovlige midler gjennom eiendomstransaksjoner. Tilsynene har vist at rutinene for å kartlegge og håndtere risikoen for hvitvasking og terrorfinansiering, ikke har vært godt nok dokumentert. Dette gjelder også rutiner for intern kontroll og opplæring av ansatte. Tilsynene har vært en vekker for bransjen som tar Finanstilsynets kritikk på alvor, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving i en pressemelding.

- Regelverket er omfattende og krevende å etterleve, ikke minst for mindre næringsmeglingsforetak. Bransjen og foretakene har derfor tatt flere grep i etterkant av tilsynene. Foretakene har gjennomgått egne rutiner og det er blitt utarbeidet felles rutiner for hele bransjen som skal gjøre det enklere å forebygge hvitvasking og terrorfinansiering på en effektiv måte, sier Carl O. Geving.

- Finanstilsynets reaksjon kommer som en konsekvens av at foretakene ikke har hatt gode nok rutiner for å forebygge hvitvasking. Det foreligger ikke mistanke om at foretakene har medvirket til straffbare handlinger. Selv om reaksjonen kan synes streng har vi forståelse for at Finanstilsynet har behov for å markere alvoret i sakene, sier Carl O. Geving.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår