Flomsikrer Kongsberg bru

 
Flomsikrer Kongsberg bruHer må det plastres mest, både i elvebunnen og langs elvebredden. Kontrollingeniør Andreas Nilsson Førde i Statens vegvesen ved Kongsberg bru som nå må flomsikres. (Foto: Kjell Wold).
Kongsberg bru, som er under bygging på E134 Damåsen-Saggrenda, må flomsikres. Noen hundre kubikk med stein skal såkalt plastres, det vil si legges ut langs elvebunnen under brua.

Om lag 100 meter av elvebredden inn mot Sellikdalen skal også flomsikres med ekstra plastring. Det er fordi strømmen i Lågen mellom Sellikdalen og Gomsrud terrasse er kraftigst på vestsiden av elven inn mot Sellikdalen.

 - Vi er alt i gang med forberedende arbeider til flomsikringen, som etter planen vil startet et stykke ut i neste uke, forteller Andreas Nilsson Førde i Statens vegvesen. Han er kontrollingeniør på konstruksjoner på E134 Damåsen-Saggrenda. Arbeidene planlegges ferdigstilt før en eventuell vårflom setter inn.

Kan bli 1000 kubikk

Det kan bli snakk om å fylle ut så mye som rundt 1000 kubikk med forholdsvis store steinmasser langs elvebunnen og mot elvebredden. Byggingen av Kongsberg bru startet høsten 2016. Arbeidet med de fire aksene og to landkarene på hver side av den 172 meter lange brua har pågått fra begge landsidene og på en fylling ut i elva fra Gomsrud-siden. Fyllingen har bestått av to større kanaler til å lede elvevannet forbi bruanlegget samt flere store rør for ytterligere gjennomstrømming av elvevann.

Krevende grunnforhold

Det har vært utfordrende grunnforhold i elva, noe som har gjort byggearbeidet på brua krevende. Flomsikringsarbeidene ved Kongsberg bru vil trolig ta et par ukers tid. I Sellikdalen vurderer en også noe ekstra flomsikring av Sellikbekken. Blant annet kan det bli aktuelt å bygge noe mindre demninger langs nedre del av bekken for å hindre at flomvann tar seg inn i anleggsområdet. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår