Flere ønsker å bygge nytt psykiatribygg

 
Flere ønsker å bygge nytt psykiatribyggBildet: Slik blir det nye psykiatribygget på Sørlandet sykehus. Arkitekt: Nordic Office Of Architecture AS
Fire tilbydere meldte seg på i prekvalifiseringskonkurransen om å få bygge nybygget for psykisk helsevern på Sørlandet sykehus HF i Kristiansand.

Alle de fire tilbyderne, BRG Entreprenør AS, Kruse Smith Entreprenør AS, Skanska Norge AS Region Agder og Veidekke Entreprenør AS, ble kvalifisert for å komme med tilbud om å bli totalentreprenør.

– I et så presset marked er det er svært bra at fire kvalifiserte tilbydere vil være med å gi tilbud. Den forrige konkurransen måtte dessverre avlyses, derfor er det nå gledelig at vi er i gang igjen etter 15 måneders utsettelse, sier prosjektleder Lars Abrahamsen fra Sykehusbygg i en pressemelding.

Integrert samhandling

Sykehusbygg søkte etter en tilbyder som kan levere en totalentreprise med integrert samhandling. Det er en kontraktsform hvor entreprenørens kjernekompetanse er i fokus i den tidlige fasen av prosjektløpet. Det blir ikke stilt krav om tekniske samarbeidspartnere, rådgivere og arkitekter i tilbudet. Disse skal anskaffes i fellesskap i samhandlingsfasen med den totalentreprenøren som vinner konkurransen. På denne måten ønsker man å utarbeide et forprosjekt som kan besluttes uten behov for å gjøre endringer i etterkant.

Nytt akuttbygg

Nytt bygg for psykiske helsevern på Eg i Kristiansand skal inneholde 8 døgnenheter med til sammen 80 døgnplasser, poliklinikk, kontorfunksjoner og akuttmottak. Psykiatrisk sykehusavdeling (PSA) ved Sørlandet sykehus HF skal samle alle døgnenheter for voksenpsykiatri i nytt akuttbygg – fordelt på 7 døgnenheter, med til sammen 70 senger. Døgnenheten (Ungdomsklinikken) til Avdeling for barn – og unges psykiske helse (ABUP) flyttes fra Arendal til ny døgnenhet med til sammen 10 senger.
– Flere av psykiatribyggene i Norge har en slitt bygningsmasse, og at det nå bygges nye og sunne bygg for denne pasientgruppen er bra, sier prosjektleder Abrahamsen.  

God erfaringsoverføring

Han var også prosjektleder på psykiatriutbyggingene på Østmarka og Levanger i Trøndelag, og sammen med resten av prosjektorganisasjonen, tar han med seg flere nyttige erfaringer derifra når det nå skal bygges på Sørlandet.
– Selv om rammer og vilkår kan være ganske så forskjellige mellom ulike prosjekt så er det også en del fellestrekk, sier Abrahamsen. Vi i Sykehusbygg skal sørge for god erfaringsoverføring og benytte oss av både forskningsbasert og erfaringsbasert utforming av bygget, forteller han.  

FAKTA:

Prosjektnavn: Psykisk Helsevern (NPK-SSK)

Fylke: Vest-Agder

Kommune: Kristiansand

Tiltakshaver: Helse Sør-Øst RHf

Arkitekt forprosjekt: Nordic Office Of Architecture AS

Areal: 12500 kvm

Verdi: 800 millioner kroner

Kvalifikasjons- og tilbudsfase: Okt. 2018-mars 2019

Tildeling og inngåelse av totalentreprisekontrakt: Mars 2019

Samhandlingsfase / Forprosjektfase: Mars-desember 2019

Antatt byggestart: Juni 2020

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår