«Fisksätra Folkets Hus» vinner Design-S 2020

 
«Fisksätra Folkets Hus» vinner Design-S 2020Bildet: Fisksätra Folkets Hus, med sin unike struktur og sinusformede profiler bygget med GreenCoat-stål i en varm Silver Fir Green-farge, kompletterer de oransje murbygningene i Fisksätra. Foto: Stena Fastigheter/Pixprovider
Sandellsandberg-bygning, med GreenCoat-stål, vinner den prestisjefylte svenske prisen «Design-S 2020», i «Arkitektur»-kategorien.

«Fisksätra Folkets Hus» er et fritidssenter og samfunnshus som nylig ble ferdigstilt i hjertet av Fisksätra, et lite bysenter i Nacka (i Stockholm). Dette er den innledende fasen av et stort renoveringsprosjekt i dette området som tar sikte på å skape en atmosfære for toleranse og bærekraft.

«Fisksätra Folkets Hus», som er inspirert av teltene i Hagaparken i Stockholm og nomadelivet, er en unik teltformet struktur der tak og vegger er bygget med bærekraftig GreenCoat® fargebelagt stål med sinusformede profiler og en varm Silver Fir Green-farge. Fargen kompletterer de oransje murbygningene i Fisksätra-området. Strukturen er også utstyrt med et 20 meter høyt takvindu, triangulære vinduer og et minimalistisk, men allikevel innbydende interiør. Den attraktive silhuetten ble utformet slik at den kunne bli sett av reisende.

Thomas Sandell, den svenske stjernearkitekten hos Sandellsandberg Arkitekter, valgte GreenCoat Pro BT for å skape et særpreget eksteriør med god formbarhet, enkel installasjon, samt utmerket UV- og korrosjonsbestandighet.

- Vi ønsket et særpreget, men lekent uttrykk, og vi så etter et slitesterkt materiale både for tak og vegger, sier Thomas Sandell i en pressemelding.

I tillegg er GreenCoat® fargebelagt stål kjent som et bærekraftig materiale. «Ettersom bygningen er provisorisk, var det viktig å bruke miljøvennlige materialer som kunne gjenbrukes», forklarer Thomas Sandell. «Vi mener at GreenCoat® er banebrytende når det gjelder førsteklasses byggematerialer som er både bærekraftige og reduserer miljøavtrykket betydelig».

I tillegg kommer høy ytelse og estetikk, og de fleste GreenCoat®-produkter har et biobasert belegg med en betydelig mengde svensk rapsolje i stedet for fossilbasert olje. Denne patenterte teknologien for overflatebehandling er per i dag den eneste i sitt slag på markedet.

«Fisksätra Folkets Hus» vant den svenske Design-S-prisen 2020 for sin unike tilnærming til design og utvendig kledning.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår