Firesafe kjøper Vekos

 
Firesafe kjøper VekosBildet: Lars Thoresen, styreleder Vekos, Harald Riis Nilsen, driftsleder Vekos, Morten Ameln, adm.dir Firesafe
Firesafe kjøper Larviksbedriften Vekos og øker satsingen på automatiske slokkeanlegg.

- Med kjøpet av Vekos styrker vi vår satsing på automatiske slokkeanlegg. Vekos har solid kompetanse innen prosjektering og installasjon av slokkeanlegg, sier adm.dir. Morten Ameln i Firesafe, i en pressemelding.

Vekos ble etablert i 1990 og er markedsleder i Norge innen høytrykkvanntåke. Bedriften omsetter for ca 32 mill kr og har 15 ansatte. Vekos prosjekterer og installerer både stasjonære anlegg og mobile anlegg i tillegg til spesialanlegg for gjenvinningsanlegg. De har prosjekter over hele landet, noen prosjekter som er utført den siste tiden er Elkem i Mo I Rana, Rolls Royce i Trondheim, ROAF Avfallsforedling i Lillestrøm, samt Ålesund kirke og omsorgsboliger for Larvik kommune og Hadsel kommune.

Utfordrer til tradisjonell sprinkler

- Vanntåke har mange fordeler sammenlignet med tradisjonell sprinkler. Kravet til vanntilførsel som kan være et problem mange steder, er mindre, og skadene ved en eventuell utløsning av anlegget blir vesentlig mindre, fortsetter Ameln.
- Vekos leverer også mobile anlegg som et forebyggende tiltak for å beskytte personer som ikke er i stand til å ta vare på seg selv ved et branntilløp. I tillegg har de spennende løsninger for bruk på gjenvinningsanlegg der branner har vært et økende problem de siste årene, sier Ameln.

- Vi tror Firesafe er den rette bedriften til å ta Vekos videre. Det er mange synergier mellom de to bedriftene, både når det gjelder produkter og kompetanse, sier styreleder i Vekos. Firesafe har ressurser og vilje til å utvikle bedriften videre» og vi er veldig glade for denne løsningen, sier styreleder i Vekos, Lars Thoresen.

- Vekos er en viktig del av Firesafes videre satsing for ytterligere vekst og sterkere konkurransekraft i årene framover, avslutter Morten Ameln.

Om Vekos:
VEKOS AS er markedsleder i Norge på høytrykk vanntåke og har siden etableringen 1990 levert slokkeanlegg til alle typer bygg, industri og maritimt. VEKOS jobber aktivt med veletablerte og markedsledende leverandører innen slokkeanlegg. VEKOS innehar sentral godkjenning og er FG sertifisert foretak. Bedriften har 15 ansatte og en omsetning på kr 32 mnok.

Om Firesafe:
Firesafe AS er ledende innen brannsikring i Norden med en omsetning på ca 1,0 mrd kr og har 800 ansatte og 25 kontorer i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Hovedkontoret er på Lørenskog utenfor Oslo. De siste årene har bedriften vokst betydelig både gjennom oppkjøp og organisk vekst.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår