Fire entreprenører vil rehabilitere Bekkestutunnelen

 
Fire entreprenører vil rehabilitere Bekkestutunnelenprosjektleder Rune Smidesang og kvalitetsansvarlig Nina Kanne Stenumgård. Foto: Statens vegvesen
Onsdag 6.mars var det tilbudsåpning for prekvalifikasjon til rehabilitering av Bekkestutunnelen i Bærum. Fire entreprenører meldte sin interesse.

- Vi er meget godt fornøyd med at flere dyktige og kompetente tilbydere melder sin interesse, sier prosjektleder Rune Smidesang i en pressemelding.

Entreprenørene som har meldt sin interesse er:

  1. AF Gruppen Norge AS med Norconsult AS som rådgiver
  2. Aventi Installasjon AS med Aas Jacobsen AS som rådgiver
  3. Minel Land Elektriske AS med Ing. Rasmussen & Strand AS som rådgiver
  4. Peab Anlegg AS med Multiconsult Norge As som rådgiver

Statens vegvesen vil nå gjennomføre en prekvalifikasjon av entreprenørene, og velge ut tre tilbydere som inviteres med videre til en dialogfase. Vi planlegger å signere endelig kontrakt med en av entreprenørene før sommerferien.

Kontraktsperioden vil være fra vår 2019 og frem til desember 2020.

Dette omfatter rehabiliteringsarbeidene

I grove trekk omfatter rehabiliteringsarbeidene utskifting av stort sett alt teknisk utstyr, nye tekniske rom, oppgradering av sikkerhetsutrustningen og overvannshåndteringen, nødvendig bygningsmessige ombygginger, og kartlegging og prosjektering av løsninger.

Totalentreprise med samspill for å utnytte aktørenes kompetanse

Kontraktstypen er en samspillskontrakt der prosjekteringsansvaret vil ligge hos entreprenøren. Hele prosjektet, herunder prosjektering, skal foregå som et samspill mellom entreprenør og byggherre. Her trekkes entreprenøren tidlig inn i utviklingen av prosjektet, men byggherren har rett til å påvirke løsninger både med hensyn til pris og utførelse. Hensikten er å utnytte aktørenes samlede kompetanse. Etter gjennomført prosjektering, skal det avtales en målpris og ferdigstillelsesdato for kontraktarbeidet. Totalentreprisen er utarbeidet med en incentiv-løsning som premierer en kostnadseffektiv gjennomføring.

Prosjekt Rehabilitering Bekkestutunnelen er del av et nasjonalt prosjekt som omfatter oppgradering av fylkesvegtunneler. Tunnelen ligger i Bærum kommune, den er en ettløpstunnel med 2 kjørefelt og den er 750 meter lang. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår