Fire av ti bedrifter i byggebransjen får ikke tak i fagarbeidere

 
Fire av ti bedrifter i byggebransjen får ikke tak i fagarbeidereDet er mangel på kvalifiserte fagfolk, men det har muligens ikke gitt noe oppsving på bruk av svart arbeidskraft. 20 prosent av bedriftsledere svarer i en undersøkelse at de mener å ha merket en nedgang i svart arbeid.
Nesten halvparten av bedriftsledere i Norge synes det er utfordrende å få tak i arbeidstakere med fag og svennebrev. Men lite tyder på at bruk av svart arbeid øker.

av Therese Alne Bolin

Innen bygg og anlegg er det 13 år siden sist det var så stor optimisme og i en undersøkelse svarer ni av ti arbeidsgivere at de planlegger å oppbemanne de neste tre månedene viser Manpower Groups arbeidsmarkedsbarometer.

Kamp om arbeidskraft i hele Europa

Utfordringen er å få tak i kvalifiserte folk. Det har vært stabilt underskudd på kvalifisert arbeidskraft de siste årene og bedriftene bekrefter at dette er den viktigste årsaken til at de tar inn lærlinger.

Årets konjunkturbarometer fra BNL (Byggenæringens landsforening) viser at halvparten av bedriftene skal ansette i første halvdel av 2018, men at fire av 10 mener det er utfordrende å få tak i arbeidstakere med fag og svennebrev.

Fagsjef for næringspolitikk i BNL, Jomar Talsnes Heggdal, sier at etterspørselen etter arbeidskraft stiger i veldig mange land.

- Siden valutaen i Norge har endret seg, så er ikke norske lønninger så attraktive som de var. Samtidig ser vi at når det gjelder de store entreprenørjobbene, spesielt de største infrastrukturprosjektene, så er det en del utenlandske aktører som kommer med anbud, sier Talsnes Heggdal.

 - Blir det mer svart arbeid når det er mangel på arbeidskraft?

- I en undersøkelse vi hadde blant våre medlemsbedrifter svarte 10 prosent av bedriftslederne at de hadde merket en økning i svart arbeid den siste året, mens 20 prosent svarer at de mener å ha merket en nedgang i svart arbeid. Dette er bra og det handler om at dette er viet økt oppmerksomhet, og at det er satt i gang tiltak som fungerer, sier Talsnes Heggdal.

En naturlig følge av mangel på arbeidskraft er at lønningene vil øke, men foreløpig ser det ikke ut til å ha skjedd.

- Vi har ikke sett noen eksempler på det her i landet. Det at bedriftene uttaler at de planlegger og ønsker å oppbemanne, er ikke det samme som at de betaler hva som helst for arbeidskraften, sier han.

Prosjektene må nå planlegges lengre tid i forveien. I forbrukermarkedet merkes nok mangelen på arbeidskraft på en annen måte.

- Skal du ha dyktige håndverkere i dag, så kan ikke de komme i morgen, det er sånn det er, sier han.

Forventer fortsatt økning

Ifølge Manpower er forventningene i bygg- og anleggsbransjen langt mer optimistiske enn de var både i forrige kvartal og for ett år siden, med netto bemanningsutsikter på pluss 21 prosent for andre kvartal 2018.

- Med flere store infrastruktur- og byutviklingsprosjekter på gang forventes det en stor økning i arbeidsstokken i bygg og anlegg, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup.

 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår