Finner prosjekter til 998 milliarder kroner i 2018

 
Finner prosjekter til 998 milliarder kroner i 2018- Informasjonen i vår prosjektdatabase viser seg å være gull for mange av våre lesere, og mange utvider kundekretsen sin ved å bruke den, forteller Pål Engeseth i Byggfakta.
I Byggfaktas database finner mange bedrifter gull.

ANNONSE 

Byggfakta kartlegger hele det norske byggeprosjektmarkedet og server dette markedet med nyheter og prosjektdata hver dag. I 2018 registrerte de 12.600 prosjekter til en samlet verdi på 998 milliarder kroner.

Stor aktivitet på kommunenivå innen undervisning- og samlingslokaler og fritidsbygg

I norske kommuner skal det bygges for 242 milliarder kroner i årene framover, og i Byggfaktas prosjektdatabase finnes detaljert informasjon om disse 3000 planlagte prosjektene innen undervisning, samlingslokaler og fritidsbygg og anlegg. Denne informasjonen kan øke omsetningen hos mange bedrifter, mener Pål Engeseth, produkt- og utviklingsansvarlig i Byggfakta.

 - I ethvert planlagt prosjekt i Byggfaktas database ligger det informasjon om hvilke innkjøp som vil være relevante og i hvilken størrelsesorden de er. Alle involverte aktører ligger også inne, som tiltakshavere, arkitekter, rådgivende ingeniører og entreprenører, forklarer Engeseth.

Mangedobler omsetningen

Prosjektene som igangsettes i 2018 er fordelt 8084 bedrifter, som har ulike roller i prosjektene, og over 8000 rehabiliteringsprosjekter. Det er ikke uvanlig at leverandører forteller om mangedoblet omsetning etter at de virkelig har gjort seg kjent med rapportene og hele databasen, og at de drar nytte av informasjonen der på daglig basis.

Flå investerer mest per innbygger

I rapporten om kommunene med de største byggeprosjektene, troner Oslo, som den mest folkerike kommunen, øverst på de fleste oversikter. Når kommunene rangeres etter investering per innbygger, kommer Flå kommune øverst, med en investering per innbygger på 4 761 905 kroner.

Les sak i TU her:

Les mer om investeringene i Flå kommune her:

Se video:

De største på RI VVS

Den siste rapporten omhandler energi og ventilasjon, og går inn i el-, VVS- og ventilasjonsrollene for rådgivende ingeniører og utførende entreprenører. Rapporten viser blant annet at på listen over rådgivende ingeniører VVS som har større oppdrag, finner vi Erichsen & Horgen i Oslo øverst med størst verdi sammenlagt på prosjektene de er involvert i. Etter dem kommer Norconsult og Multiconsult.

 - Disse rapportene viser seg å være gull for mange av våre lesere. I og med at de da får en oversikt over markedet og, for eksempel, hvor prosjekter skal bygges og hvilke aktører som er involvert, kan mange utvide kundekretsen sin ved hjelp av disse rapportene og databasen vår, forteller Engeseth.

Høy snittverdi

I snitt har hvert prosjekt en gjennomsnittlig verdi på litt over kr. 79,2 millioner. Hver bedrift tar i snitt beslutning på prosjektverdier tilsvarende 123,4 millioner kroner og hver person tar i snitt beslutning på verdier på prosjektene tilsvarende kr. 73,9 millioner.

Kjenner markedet

Noe av informasjonen blir til nyhetssaker i redaksjonene til fagbladene Byggfakta og VVS aktuelt. Artiklene blir sendt med nyhetsbrev og elektroniske løsninger til kontaktpersoner knyttet til prosjektmarkedet.

 - Våre lesere er mye verdt med tanke på hvilke beslutninger de skal ta, avslutter Engeseth.

Les rapporten om de 100 kommunene som har de største prosjektene.

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår