Fikk prisen for årets prosjekt

 
Fikk prisen for årets prosjektModulbygg på Ullersmo fengsel. (Foto: Statsbygg/Nadia Frantsen).
Statsbygg har fått prisen Årets prosjekt for de nybygde modulfengslene på Ullersmo og i Eidsberg. Gjennom standardisering av byggeprogrammet og modulbygging ble byggene 60 og 80 millioner kroner rimeligere. Byggetiden ble kuttet med et halvt år.

De fikk også anskaffelsesprisen av Difi for digitalisering og god styring.

Årets prosjekt

Prisen for årets prosjekt ble delt ut av Prosjekt Norge på deres konferanse Prosjekt 2018. De nybygde modulfengslene på Ullersmo og i Eidsberg som ble åpnet i 2017. Gjennom en standardisering av byggeprogrammet og modulbygging ble både byggetiden og kostnadene redusert. Beregninger viser at byggene ble 60 og 80 millioner kroner rimeligere enn hvis de skulle bli bygd på tradisjonell måte, samtidig som byggetiden blir kuttet med et halvt år.

- Prisene viser at hardt arbeid lønner seg, sier administrerende direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen i Statsbygg i en pressemelding. Anskaffelser og prosjektgjennomføring er kritiske aktiviteter for Statsbygg.

- Kvaliteten i disse aktivitetene er avgjørende både for vår økonomi og vårt omdømme, sier Vaagaasar Nikolaisen.

Juryen i Difi la vekt på at Statsbygg viser usedvanlig god gjennomføringsevne med en bredde i resultater som imponerer, og at resultatene oppnås gjennom bred involvering av de ansatte. De framhevet at Statsbygg skreddersyr informasjon for ledere, innkjøpere og kontrakstforvaltere, og har digitalisert innkjøpsprosessene fra bestilling til betaling og sikret integrasjon mot sentrale fagsystemer. Vinneren er et godt eksempel for andre, skriver juryen i sin begrunnelse.

Årets prosjekt

Gjennom en standardisering av byggeprogrammet og modulbygging ble både byggetiden og kostnadene på modulfengslene på Ullersmo og i Eidsberg redusert. Beregninger viser at byggene ble 60 og 80 millioner kroner rimeligere enn hvis de skulle bli bygd på tradisjonell måte, samtidig som byggetiden blir kuttet med et halvt år.

Statsbygg ble i august tildelt «Beste praksis»-prisen for arbeidet med å bygge fengsler billigere og raskere. Den gang var det byggenæringens satsing Bygg21 som deler ut prisen, og Statsbygg delte den med Kriminalomsorgsdirektoratet.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår