Fikk mer ferie når de trente - reduserte sykefraværet med 30 prosent

 
Fikk mer ferie når de trente - reduserte sykefraværet med 30 prosentDet svenske utleiefirmaet Mimer hadde suksess med sin helsesatsing for ansatte.
For to år siden ga Bostads AB Mimer i Sverige de ansatte tilbud om ekstra ferie om de trente. Resultatene er tydelige, sykefraværet har gått ned drastisk.

Av Anna Sjöström/Byggvärlden

Mimer, et kommunalt boligutleiefirma i Västerås, er strålende fornøyde med resultatene av sin helsesatsing.

Friskere

- De ansatte har blitt friskere. Sykefraværet har blitt redusert med 30 prosent, sier Wivecka Ljungh, HR- och kvalitetssjef i Mimer.

Nedadgående spiral

Mime hadde for to år siden havnet i en nedadgående spiral, med økende sykefravær og langtidssykemeldinger. Derfor valgte ledelsen i 2017 å innføre en frisk-satsing, som går ut på at medarbeiderne må gjennomføre tre timers trening med høy puls i uken, og får da opparbeide seg 20 prosent av tiden de har trent som fritid. Altså, 36 minutter per uke. I løpet av et år kunne de opparbeide seg maks 31,2 timer, hvilket samsvarer med nesten en ukes ekstra ferie. Hvert treningstilfelle skulle noteres i den digitale treningsdagboken, som siden ble sendt til HR-avdelingen. 

 - I Mimer har vi alltid hatt gratis trening på eksempelvis Friskis & Svettis for våre ansatte. Men tidligere hørte vi stadig «jeg har ikke tid til å dra å trene». Vi så på alternativet om å innføre en times fri for å trene, men var redde for at det ikke ville holde, forklarer Ljungh.

Å bygge den nye satsingen rundt bevegelse og mosjon virket som en soleklar vei å gå for selskapet

 - Det føles riktig å jobbe forebyggende. Det ble også tatt i mot veldig positivt av våre medarbeidere, sier hun. Medarbeiderne har også fått tilbud om samtaler med en helsecoach.

Forlenger prosjektet

Resultatet er i tillegg til mye lavere sykefravær at ingen for tiden er langtidssykemeldte.

Prosjektet er nå forlenget til mai og mulig enda lenger.

- Dette er et lønnsomt prosjekt. Bare ved å regne på hva nedgangen i sykefravær og færre personer på jobb koster, så har det lønt seg. Men i tillegg kommer styrket arbeidsinnsats, økt arbeidslyst og stolthet. Og vi merker også at det har blitt mer populært å søke jobb hos oss, forteller Ljungh.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår