Fikk kraftverk-kontrakt verdt 450 millioner

 
Fikk kraftverk-kontrakt verdt 450 millionerLeonhard Nilsen & Sønner har fått hovedentreprisen ved byggingen av Leikanger Kraftverk.
AKTUELLE PROSJEKTER: Leonhard Nilsen & Sønner AS har fått hovedentreprisen for bygging av Leikanger Kraftverk i Sogn og Fjordane. Kontrakten for selskapet, som har sin adresse i Risøyhamn i Nordland hasr en verdi på 450 millioner kroner. Hele prosjektet har en kostnadsramme på 800 millioner kroner.

 

Tidenes satsing i Sognekraft

Leonhard Nilsen & Sønner AS har fått hovedentreprisen for bygging av Leikanger Kraftverk i Sogn og Fjordane. Kontrakten for selskapet, som har sin adresse i Risøyhamn i Nordland hasr en verdi på 450 millioner kroner. Hele prosjektet har en kostnadsramme på 800 millioner kroner.

Av Tore Kubberød

Sognekraft AS skal straks i gang med det som er tidenes satsing i kraftselskapet. Det dreier seg om utbygging av kraftverk i Leikanger. Satsingen har en verdi på cirka 800 millioner kroner, og får en årsproduksjon på 208 GWh. Nylig ble det skrevet kontrakt med Leonhard Nilsen & Sønner AS verdt 450 millioner kroner for bygging av det underjordiske anlegget.

Kapasiteten i Leikanger Kraft AS tilsvarer årsforbruket til mer enn 10.000 husstander. Styret for Sognekraft AS har vedteke utbygging av Leikanger Kraft AS. Utbyggingen av kraftverket i Leikanger er allerede i gang med tilrettelegging for tunnelpåslaget i Grindsdalen. Dermed er kraftselskapet i gang med det som er en av de største vannkraftutbyggingene i Norge i dette årtusenet. For Sognekraft AS er dette den største utbyggingen siden de bygde Årøy Kraftverk.

For å finansiere utbyggingen har Sognekraft AS solgt det heleide datterselskapet Fjærland Kraft AS til KGAL Inestment Managment GmbH & Co. Fjærland Kraft AS omfatter seks småkraftverk ved Fjærlandsfjorden i Sogndal med en samlet årsproduksjon på om lag 116 GWh. I avtalen er det også at Sognekraft AS skal drifte og vedlikeholde disse kraftverkene for KGAL og at Sognekraft AS kan kjøpe dem tilbake etter 25 år.

Om LNS

Nylig ble det også klart hvilket selskap som blir hovedentreprenør for Leikanger Kraftverk. Oppdraget gikk til Nordlandsselskapet Leonhard Nilsen & Sønner AS, og kontrakten er verdt 450 millioner kroner. Byggetiden for Leikanger Kraftverk er satt til cirka 3,5 år.

Leonhard Nilsen & Sønner AS ble etablert i 1961 av Malvin Nilsen og hans far Leonhard. I dag er tredje generasjon av familien involvert i det som har blitt en gruppe bestående av 16 selskaper. Hovedkontoret ligger i Risøyhamn på Andøya. Herfra styres prosjekter i hele Norge, på Svalbard, i Antarktis, på Grønland, på Ferøyene, i Hong Kong og i Chile. Konsernet har i dag cirka 1200 ansatte og en omsetning på rundt to milliarder kroner.

 

FAKTA

Leikanger Kraftverk

Leikanger, Sogn og Fjordane

Utbygger: Sognekraft AS

Verdi: 800 millioner kroner

Byggestart: November 2017

Byggeperiode: Cirka 3,5 år

Totalentreprenør: Leonhard Nilsen & Sønner A

RI: Norconsult AS

 

Kommende jobber / roller: 

Elektroinstallasjon

Rørlegger

Sprengning

Ventilasjoninstallatør

Materiale

Ventilasjon

Om Byggfakta Live: Byggfakta Live-databasen inneholder mer enn 20 000 norske bygg- og anleggsprosjekter. Byggfakta Live leverer oppdatert informasjon om ca. 250 nye og 1100 eksisterende prosjekter hver uke til våre kunder.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle