Fikk 43,5 mill.kr. fra Norsk Tipping til sykkelvelodrom

 
Fikk 43,5 mill.kr. fra Norsk Tipping til sykkelvelodromEn velodrom er en bane som er spesialbygd for baneløp på sykkel. Den nye sykkelvelodromen skal bygges i Sola utenfor Stavanger. (Foto: Trollvegg Arkitektstudio as).
AKTUELLE PROSJEKTER: Nye Sola Arena kan nå se fram til byggestart i juni. Med 43,5 millioner kroner i spillemidler fra Norsk Tipping og betydelig støtte fra fire kommuner, jubler sykkel-Norge.
Av Tore Kubberød
 

 - Dette er den største begivenheten som har skjedd innen norsk sykkelsport på 70 år, sa den avtroppende sykkelpresidenten Harald Tiedemann Hansen til Aftenbladet i februar.

Skråstilte svinger
Velodromer kan både være innendørs- og utendørsbaner. Utformingen er lik en friidrettsbane, men den har doserte (skråstilte) svinger og litt dosering på rettstrekket for at syklistene skal kunne opprettholde høy hastighet.
Hallen vil totalt koste 215 millioner kroner, hvorav 43,5 millioner kroner er spillemidler fra Norsk Tipping. De fire eierkommunene investerer totalt 131 millioner kroner, mens resten er midler fra ulike støtteordninger. Det nordnorske entreprenørkonsernet Consto AS er valgt som hovedentreprenør for sykkelhallen og Trollvegg Arkitektstudio AS har laget et nytt design.
 
Sykkelhall i to etasjer
Hallen vil bli bygget over tre plan. I nederste etasje blir det turn- og flerbrukshall hvor det også skal kunne spilles håndballkamper uten at de som trener turn blir forstyrret. Sykkelvelodromen blir over to etasjer. Banen får en lengde på 250 meter, noe som er internasjonal standard. For at den skal være gyldig i internasjonale konkurranser må den være mellom 250 og 400 meter og den må være av en slik lengde at hel eller halv runde utgjør 1 km.
 
FAKTA
Sola Arena
Sola, Rogaland
Verdi: 215 millioner kroner
Byggestart: Juni 2018
Ferdig: November 2019
Areal: 15000 kvadratmeter
Etasjer: 3
 
 
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Nytt om navn

Vis alle

  

Bygg Reis Deg 2017

Vis alle

  

Prosjektnyheter

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår