Fem vil bygge 20 dagsturhytter

 
Fem vil bygge 20 dagsturhytterDagsturhytta i Balestrand står ved Balastølen, på rundt 400 m.o.h. Hytta ble åpnet 14. september. (Foto:Magnar Egil Øren Gangsø).
AKTUELLE PROSJEKTER: Sogn og Fjordane fylkeskommune har allerede etablert 26 såkalte dagsturhytter på kjente turmål i 26 kommuner. Nå vil fem entreprenører gi tilbud på bygging av 20 til, og eventuelt enda 15 hytter.
av Therese A. Bolin

 - Vi er ferdige med fase 1 i anbudsprosessen og har godkjent 5 leverandører. Konseptet ble utviklet i 2016, målet var å få flere ut på tur, forteller seniorrådgiver Atle Skrede i Vestland fylkeskommune til Byggfakta.

Entreprenør blir klar i april

38 firma var inne og sjekka anbudsdokumentene, og fem sendte inn søknader om å være med i den videre konkurransen. Alle fem ble godkjent til å delta i del to av konkurransen, og skal nå levere komplett anbudsdokument.

De godkjente byggefirmaene er Byggmester Markhus AS i Bergen, Fjellbygg i Lyngdal, Lyngstad Bygg AS i Sandnes, Reknes Byggjevarer L.L. i Masfjorden og Stad Kystbygg på Stadlandet. Reknes Byggjevarer hadde oppdraget med bygging, transport og montering av dagshytter i Sogn og Fjordane.

Dagsturhytta i Flora ligg vest for toppen Fløgen/Fløgjen. Turen er familevennleg og hytta har utsikt til Norddalsfjorden, østover mot Eikefjord og vestover mot Florø og øyene i vest og sør, skriver dagsturhytta-prosjektet på sin hjemmeside. (Foto: Flora kommune).

Vinneren av anbudskonkurransen blir offentliggjort i midten av april. Kommunene har frist til 20. september for å signere kontrakt med den godkjente entreprenøren.

Samarbeid mellom kommunene

Prosjektet har vært et samarbeid mellom tidligere Sogn og Fjordane fylkeskommune, Sparebankstiftelsen til Sparebanken Sogn og Fjordane og kommunene selv. Utgangspunktet er visjonen i regional plan for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv; nemlig «Fysisk aktivitet for alle».

 - Vi lyser etter pris, oppgaveløsning og framdriftsplan på bygging, montering og frakt av 20 dagsturhytter, med opsjon på ytterligere 15 hytter, forklarer Skrede.

En attraksjon i seg selv

Dagsturhyttene skal være en attraksjon i seg selv, et sted å spise og å søke ly for vær og vind, lese en bok i det nynorske turbiblioteket. Det skal også være en sosial møteplass i naturen.

I perioden 2017 til 2019 ble det etablert 26 dagsturhytter i 26 kommuner i Sogn og Fjordane. Hyttene er eid av kommunene.

Vil det bli mulighet for overnatting?

Nei, dette er dagsturhytter som ikke er dimensjonert for overnatting, sier Skrede.

Det er også opsjon på tilhørende utedo. Alle kommuner kan kjøpe 1 hytte, med unntak av Bergen kommune som kan kjøpe 3 hytter. Kommunestruktur før kommunesammenslåingen før 1.januar 2020 blir lagt til grunn. Alle dagsturhyttene skal være like.

20 har fått tilskudd fra fylkeskommunen

20 kommuner i Hordaland har allerede søkt og fått fylkeskommunal støtte til dagsturhytteprosjektet. Under har vi en oversikt over hvem som har fått tilskudd. Kommunene er ulike steder i prosessen, noen har sikret seg tomt og avtale med grunneier, andre er i startgropen og på planleggingsstadiet.

Det ble lyst ut tilskudd til dagsturhytta i 2019, der kvar kommune kunne få 200 000 kroner. For å søke på dette, må dette være på plass et politisk vedtak om dagsturhytte.

Disse kommunene har fått tilskudd fra fylkeskommunen til dagsturhytte:

•             Alver (3 tilskudd til 3 dagsturhytter til tidligere Lindås, Meland og Radøy)

•             Austevoll

•             Austrheim

•             Bjørnafjorden (2 tilskudd til 2 dagsturhytter til tidligere Os og Fusa)

•             Bømlo

•             Eidfjord

•             Fedje

•             Kvam

•             Kvinnherad

•             Masfjorden

•             Samnanger

•             Stord

•             Sveio

•             Tysnes

•             Voss (1 tilskudd til tidligere Voss kommune)

•             Vaksdal

•             Øygarden (1 tilskudd til tidligere Fjell kommune)

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.


 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår