Fem firmaer i konkurranse om regjeringskvartalet

 
Fem firmaer i konkurranse om regjeringskvartaletRegjeringskvartalet i fugleperspektiv. (Ill: Statsbygg/Team Urbis).
Statsbygg har gjennomført kvalifisering i de tre første konkurransene for bygging av nytt regjeringskvartal. Totalt er fem firmaer kvalifisert til å levere tilbud.

Fram til nå har det dreiet seg om planlegging, utvikling og riving, men nå er Statsbygg i ferd med å gjennomføre tre konkurranser for bygging av nytt regjeringskvartal. Det skriver Statsbygg i en pressemelding.

Det dreier seg om bygging av kjeller, rehabilitering av H-blokken og bygging av energiforsyningsløsning.

Fire firmaer er med videre i konkurransen om H-blokken, tre om kjeller og to om energiforsyning. Noen entreprenører er med i flere konkurranser, så totalt sett er fem firmaer kvalifisert til å levere tilbud.

K202 H-blokken

H-blokken skal rehabiliteres til et velfungerende kontorbygg for cirka 480 ansatte og ytterligere 90 ansatte til Statsministerens kontor (SMK), i et fire etasjes påbygg på toppen. Entreprise K202 H-blokken omfatter i tillegg til rehabilitering av bygget og påbygg av fire nye etasjer, også refundamentering av bygget samt at alle tekniske anlegg skal skiftes ut. Følgende entreprenører er kvalifisert og invitert til å levere tilbud:

• AF Gruppen Norge AS

• Hent AS

• Skanska Norge AS

• Veidekke Entreprenør AS

K201 Kjeller

Alle byggene i nytt regjeringskvartal skal bindes sammen av en felles kjellerløsning som skal inneholde tekniske anlegg, kjørearealer, parkering samt driftsfunksjoner og arealer for vare- og avfallshåndtering. Entreprise K201 Kjeller omfatter ca. 25 000 kvm komplett kjeller inkludert graving, fundamentering, råbygg, innredning og teknisk installasjoner. Følgende entreprenører er kvalifisert og invitert til å levere tilbud:

• AF Gruppen Norge AS

• NCC Norge AS

• Veidekke Entreprenør AS

K601 Energiforsyning

Sjøvann skal benyttes som energikilde for oppvarming og kjøling av nytt regjeringskvartal. Entreprise K601 Energiforsyning omfatter arbeider for å gjennomføre dette, herunder adkomsttunnel fra Akershusstranda, berghall med pumpestasjon, tekniske anlegg og rørinstallasjoner samt rørtrase mellom pumpestasjon og nytt regjeringskvartal. Følgende entreprenører er kvalifisert og invitert til å levere tilbud:

• AF Gruppen Norge AS

• Skanska Norge AS

Kontraktene skal gjennomføres i samspill mellom den valgte entreprenør, Statsbygg som byggherre og prosjekterende arkitekter og ingeniører. I det ligger det at entreprenøren kontraheres før prosjektet er ferdig utviklet, og at de tar del i utviklingen og planleggingen av prosjektet som de andre involverte. Byggestart forutsetter Stortingets godkjennelse.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår